Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de engelliler için KPSS sınavı olacak mı? [Soru]

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sizlerden bilgi talebinde bulunacaktım:

1- kpss sınavları ne zaman olacak.
2- biz özürlülere sadece yapılacak sınav yok mu?

saygılar...

2008 yılı için öngörülmüş bir KPSS sınavı yok sanırım. Zaten KPSS olduğunda duyurusu çok önceden yapılır.

2008'de engellilere özel KPSS ise hiç duymadım.

Engelliler için diye bir ayrım yok ama Kpss 2008 var bu sene ve engellilerde girip açık kontenjanlara yerleştirilebiliyor... Düşünen engelli arkadaşlar değerlendirin mutlaka...

peki şöyle bi durum aklıma geldi bana çok sorulan sorulardan birisi bi geniş bilgi istiyorum lütfen...

ilkokul lise ortaokul mevzunu bi engelli bu kpss den geçip engelli kadrosunda işe giremez engellilerin bi çogu dışardan liseyi ortaögretimi bitiriyo engelli kadrosunda işe girebilmek için bu kpss yimi geçmesi gerekir

Eğer ilk öğretim mezunu iseniz yani ilk veya orta okulsa eğitim seviyeniz Kpss ye giremezsiniz en az Lise mezunu alıyorlar sınava... bu Açık veya örgün eğitim fark etmiyor...
Liseyi bitiriseniz kamuya memur veya işçi olmak isterseniz KPSS ye girmek gerekiyor...
Fakat bunun dışında tabikide her ilde değişik kamu kuruluşları farklı branşlarda engelli eleman açığını kapatmak için ilk-orta-lise ünv. gibi branşlarda eleman almak için ayrı sınavlar yapıyor... Bunlarada başvurup kurumun açmış olduğu resmi sınavlarına girebilirsiniz... :wink:

canım teş.ederim bana en çok sorulardan birisi bu bende bilgi edinmiş oldum geniş verilen bu bilgi yetti bana ama yine bi sorum olursa sana bi şekilde ulaşırım..

Üst Alt