Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de işe girenler emeklilikte daha mı dezavantajlı?

NURGÜLLİ

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben işe 12 04 2008 girişliyi 2392 pirim gün sayım var %59 raporum sürekli emekli tablosun çok saçma ve adillik dışında geldi bana girişim 2009 olsa 4 yıl sonra emekliyi 16 yıl 3800 pirime ihtiyaç var ama 2008 4 14 oldugu için 40 59 emekli sartları 440gun 20 yıl sıgırtalık süresi erken giriş yapanlar her zaman zararda ben bunu anlıyorum ve 01 10 2009 dan sonra işe başlayan her anlada daha şanslılar bu toplanun saçma oldugunu erken girişlilerin oranları yüksek olanların hakları nerde yok nu konu görüşünüzü merak ediyorum yapacak birsey var ise yapalım derim

peki siz 2008 sonrası sigorta girişlilerin emekli maaşı ne kadar olacak onu biliyor musunuz? Şu an sistem o kadar saçma ki her şeyiyle saçma!!!

2008/10'sonrası yatan primler için bağlanacak aylık %39 küsür. yani asgari ücretle emekli olan biri 1.000 ₺ bile emekli maaşı alamayacak...

kenan91
işin komik tarafı da ne biliyor musun? Kimse inanmıyor =)) 2023 de oluyor dimi 2008 girişlilerin emekliliği... O zaman bu post burada kalsın günün birinde lazım olur.

twilight evet :) 2008/10 ve sonrası işe girişli ya da diğer değimle bu tarihten sonra primi yatmaya başlayanlar, 2023/10 itibariyle %60 engelli durumları olması halinde ve primi dolması ile emekli olamaya başlayacak. Ve herkese emekli aylığı bağlama oranı %30-39 arası bir şey olacak. Dediğin gibi şu an kimse bunun farkında değil, umurumuzda da değil ama emekli olduğumuzda hepimiz şimdiki EYT'liler gibi birlik olup bu durumdan yakınmaya başlayacağız. Emeğin karşılığı bu değil. 2008/10 öncesi %60, 2000 öncesi %64 aylık bağlama oranları varken bunun yarısı aylık bağlanacak. Babam devletten emekli şef, maaşı 2.500₺. Ne yazık ki asgari ücretli emekli olduğunda aylığı 700-800₺ olacak ve tekrar çalışmak zorunda bırakılacak. Engelli olmayanlara bakıldığında ise 60 yaşından sonra bir insan nasıl çalışabilir? Öl diyor sistem resmen...

Uyanmak gerek artık.

Devlet süründürüyor bizi adelet olmayan bir ülke umarım degişkenlik gösterir bu durum

kenan91..hocam bu ülke de uyanmak iyi değil,el üstünde tutulanlar uyuyan koyunlardır ''fakir şükredecek ki zengin in keyfi kaçmasın''mantığı ile!
sen hastalığından dolayı erken emekli edileceksin,bunu üstelik bir de sana ''daha ne istiyorsun bak sana erken maaş ödüyorum''adı altında teşekkür etmen istenecek sana yapılan bir lütüfmuş gibi,bir de az maaş verecek tabii bu arada yaşın da ilerleyecek ve başka iş aramaya gittiğinde de ''yaşın geçmiş biz daha genç arıyoruz''diyecekler!
hiç bir merciye kinim düşmanlığım yok sadece başıma gelenleri paylaşıyorum..oda anlayabilen için hakkımız da hayırlısı olsun.

Emekliliği yakın bir büyüğüm demişti ki 2008 öncesi öz evlat, 2008 sonrası üvey evlat ve sözleşmeliler için dediğini buraya hiç yazmayayım...

deathless abi seni çok iyi anlıyorum. daha dün (bir sohbete kulak misafiri oldum) birisi bir devlet kurumuna yaşından dolayı alınmamış ve bu adam emekli falan da değilmiş henüz, yemin ederim işimiz çok zor... Özelde iş arıyor asgari ücret ne iş olsa yaparım moduna girmiş...
Ata_Türk söyle abi çekinme söyle herkes duysun :)

Benim 2008/9 sigorta girişim var teknik lise stajım dolayısıyla, ama normal bir işçi gibi çalıştık biz 10 ay ve hastalığımı falan da bilmiyordum o zamanlar. Ağır mı kaldırmadım, soğukta mı çalışmadım, elektronik teknikeri gibi çalıştım daha 17 yaşımda ve üniversitede de yazın 3 ay çalıştım aynı şekilde bilgi işlem biriminde. Ne yazık ki bizim ne stajımız ne de işe girişimiz emeklilikte sayılmıyor, çünkü biz insan değiliz onlar için kullanılıp atılacak birer yüküz. Avukat ve doktorların stajları ve primleri sayılıyor, bizim verdiğimiz emek değil mi? Düşünüyorum...

Öğretmenlerimiz falan da o dönem emeklilikte bu sayılacak şanslısınız demişti, kandırmışlar :)

Üst Alt