Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de sigortalı 2011'de memur oldum. %40 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

deneme12345

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar ,
ilk sigortam başlamadan önce yüzde 40 raporum vardı ve vergi indirimim vardı. Daha sonra 29 ay (868 gün) çalışıp özelde , kpss ile atandım ve 73 aydır (2200 gün) devlet memuruyum.

Engel raporlarımla birlikte dilekçe verdim kurum engellilere tanınan haklardan yararlanabileceğimi cevapladı ve sgk ya yazdı.

Sgk ise hangisi ile emekli olacağımı karar vermemiş gibi yada ellerindeki veri eksikliğinden öyle yazdı.Yüzde 40 engelliler 15 yılda emekli olur yada ilk sigorta girişinden 18 yıl sonra 4680 prim günü ödenmesi ile emekli olur yazmış.

Kısaca :
Engel raporu alınış tarihi : 06/04/2008
İlk sgk açılış : 18/04/2008
Ödenen prim günü sgk da : 868
Memuriyete atanış : 11/08/2011 (devam)
Memuriyet ödenen prim günü : 2200

Ne zaman emekli olabileceğimi birisi açıklıyabilir mi ?

deneme12345

İlk sigortalı olduğunuz tarihte 18 yaşını doldurmuşsanız, (18/04/2008 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 primle emekli olabileceksiniz

bagkur.PNG

Ne zaman erken emekli olurum

Merhaba ,

Kalıcı Engel Raporum : 07.04.2008
İlk Sigorta Giriş Tarihim : 17.04.2008
Memuriyet Giriş Tarihim : 27.08.2011

Normal kpss ile atandım. E devletteki Hitap programında şöyle yazıyor "Emeklilikte 16 sigortalılık yılına tabidir.
Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde 17.04.2024 tarihinde emekliliğe hak kazanır." diyor.
Kurumum engel durumundan emeklilik konusunda bilgi veremiyor sadece tayin konusunda bana bağlı olduğunu ve istek dışı tayin olmuyacağımı söylüyor.
Memuriyetten 1 lik kadroya düşüp bir süre sonra emekli olmak istiyorum.
Ne zaman emekliliğim gelir ?
Emekli maaşım neye göre hesaplanır ?
SGK ya kendim dilekçe ile başvuruda bulunmam mı gerekiyor ?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

deneme12345

Rapor oranınız %40-49 arasında ise,i yukarıdaki mesajımda verdiğim bilgi doğrudur. Yani 18/04/2026 tarihinde emekli olabileceksiniz.

Maaş zaten düşük olacak, artık herkesin maaşı düşük. Çalışırken aldığınız maaşın 1/3'ü gibi düşünün kabaca.

Maaş düşük olacak derken 1500 tl altı olamayacağınımı kastettiniz. 😁😁😁

OturanBoğa

Neden böyle oldu Abi. Herkesmi aynı noktada durumlar kötüdür. Bunun herhangibir çaresi yokmu?

ayDÜNYAvazo

Oy verirken sınıf bilinci olmazsa, milliyetçilikle-dindarlıkla-ulusalcılıkla at gözlüğüne razı olursan, böyle oluyor işte... Yapılan onca haksızlığa, hak kaybına, yalana-talana tavır almazsan, paraların ihtiyaç olmayan ihalelerle zengin çetelere akıtılmasına ses etmezsen, toprağını-dereni-dağını-denizini-ormanını-kentini talan ederlerken alkış tutarsan, işte böyle olur. En fakirle en zengin arasındaki makas Arap ülkelerindeki gibi umman olur. Bir daha da düzelmez kolayından. Artık ölümüne yoksullar ve eşşek yüküyle zenginler var bu ülkede. Kimse çalışarak, emeğiyle insan onuruna yaraşır bir hayat süremez. Gelecek 30 senemize el fatiha!

Foruma tesadüfen denk geldim sonra şifremi de tesadüfen hatırladım ve yıllar sonra yorum yazdım.
Anladığım kadarıyla 2008 ekim öncesi memur olanlar derece ve kadrolarına göre emekli maaşı alırken ;
2008 ekim sonrası benim gibi memur olanlar aylık primlerine göre emekli maaşı alıyorlar.
Açıkçası Emeklilik planlarım daha net artık Forumda diğer yazılanlar ve burada yeni hesaplama sistemiyle ilgili eleştrilere göre araştırdım
ve neticesinde https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ uygulamasından hesapladım .
25.10.2022 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 5399.92 Ek Ödeme : 215.36 gibi bir sonuç aldım.
Burada emekli maaşımı 5399 TL olarak mı bağlanıyor ?
Gönül ister derece ve kademelere göre bağlansın ama yaşayıp görücez.

@deneme12345

Bu hesap 5434 sayılı kanun kapsamında çalışan memurlar için geçerlidir siz 5510 sayılı kanun kapsamında çalışıyorsunuz ve 5510 ile emekli olan engelli memurlar 25 yılın altında hizmeti varsa hizmeti 25 yıl üzerinden hesaplanıyor ve her yıl % 2 ile çarpılıyor. Yani şu anda 8500 alıyorsanız 25 yıl X %2 = % 50 maaşınız 4250 tl olacak

Üst Alt