Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de sigortalı, 2011'de memur oldum. Ne zaman emekli olabileceğim?

fahru

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sevgili Bülent bende bu konuyu çok merek ettim

08.08.2008,İşkur vasıtasıyla 48% engelli işçi olarak özel sektğrde işe başladım
daha sonraki yılarda 19.04.2011 bir sınav sonucu Sağlık bakanlığı da memur GİH olarak devam ediyorum,
sağlık raporumuda güncelledim 51% oldu,

şimdi engelli emeklilik hanki kanuna tabi olarak veya şartlar nedir gerçekten kafalar karışık
birde bu vergi indirimi de var! bu durum benim içinde muallak!

Sizin bu durumu arştırıp bizi bilgilendirme çalışırsanız çok minettar oluruz,teşekürler!

fahru

Bu konu muallak! İki olasılık var.

1- 19.04.2011 tarihinden geriye 961 gün gittiğinizde tarih 1 ekim 2008'den önceye gidiyorsa, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre 5400 gün primle emekli olabiliyorsunuz

2- 19.04.2011 tarihinden sonraya denk geliyorsa o tarih itibarı ile (o tarih +):
2008_sonrasi.PNG

veya:
bagkur.PNG

Teşekür ederim Bülent bey fakat bu SGK Sağlık kurulu onayı canımı sıkıyor zira Ankaranın sicili malüm belli!Evet iki olasılık var bir:eski kanuna göre vergi indirim belgesi şart olurken şimdiki kanuna göre ise SGK SAĞLIK KURULU onayı gerek anlaşılan!Bu kurul onayı ilk memur olarak işe engelli kadrosundan girenlere de mi olacak acaba o ayrıntıyı netleştirmek gerek.

fahru

1 ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlarla emeklilikleri 4c veya 4b statüsünde gerçekleşecek olanlar emeklilik zamanları geldiğinde yeniden rapor almak zorundalar. Önceki raporları da vergi indirim hakları da emeklilik açısından bir anlam ifade etmez...

Üst Alt