Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de sigortalı oldum, 2010'da memur. Ne zaman emekli olabilirim?

blueoasiss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Size emeklilik ile ilgili bir sorum olacaktı.Adım Aydın Akdoğan

Doğum Tarihim:05.09.1978
İlk Defa Sigortalı Olduğum Tarih:12.07.2002 (sigorta başlangıcından önce diyalize giriyordum ve özürlü raporum vardı)
Ssk Prim Günlerimin Toplamı:2620 (askerlikten muaf tutuldum)
Özürlü Kadrosundan Kamuda İşe Başladığım Tarih:04.08.2010 (960 günüm var memur olarak)
Özürlü Raporum: % 51 (2006 dan önce % 80 olduğu halde kanun değişikliğinden sonra yeni rapor almak zorunda kaldım)
Yukarıdaki şartlar altında ne zaman emekli olabilirim acaba?

Aydın bey,
5510 sayılı yasadan sonra memur olduğunuz için emekliliğiniz şu şekilde olacak,
1 Ekim 2008 Sonrası Sakat Statüsünde İşe Giren Memurun Emekliliği

5510/madde 28

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün.

Ayrıca kurumunuza müracaat ederek ssk günlerinizi hizmet birleştirmesi yapınız..

Hizmet birleştirmeden sonra sizde biliyorsunuz ki memurluk ahayatına giriş süresi geri çekiliyor bu konuda terettütlerim var ve halen emekli olan bir engelli kardeşimiz yok. Hizmet birleştirmesi sonucu 5510 sayılı kanunun çıktığı tarihten geri ye gider ise nasıl bir uygulama yapılacak bilemiyorum.

Üst Alt