Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'deki raporuma istinaden tüm hakların değerlendirildiği rapor..?

vedat47

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

ben 2008 de 2022 sayılı yasaya istinaden rapor çıkartmıştım (mal müdürlüğü aracılığıyla). şimdi ben o rapor için hastaneye tüm haklarımın değerlendirilmesi adına o rapor adına başvuru yapabilir miyim ?

Eğer bu mümkün ise doktorlar beni tekrardan muayeneden mi geçirecekler ?

çünkü öyle bir durum olursa muhtemelen benden emg isteyeceklerdir bu da 4 aya kadar sonuç alamam demektir.
Deneyimlerinizi aktarısanız çok sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

vedat kardeşim bildiğim kadarı ile 2022 den maaş alanların 2 senede bir maaşları otomatikman kesiliyor.nedeni ise 2 senede bir raporların yenilenmesi.
ben kendim almıyorum,alan arkadaşlarımdan biliyorum.

tüm haklar derken, başbakanlık özürlü kimlik kartını çıkarmayı unutma...

arkadaşlar bu gün itibariyle daha önce aldığım rapor ile birlikte hastaneye gittim .

sağlık kurulunda çalışanlar bana yeniden rapor alman gerek dediler. ben de onlara daha önce aldığım raporun eksik olan nüshalarını isiyorum dedim . sitede olan dilekçeyi gösterdim bana öyle bir uygulamanın olmadığını başvururken dilekçemde daha önce belirtmiş olmam gerektiğini ve birşey yapamayacaklarını söylediler.
ben de şikayet ederim dedim bana istediğin yere şikayet et dediler.
ne yapmam gerekiyor hastanenin haklılık payı nedir ?

teşekürler

Valla Uğraştım Bu Konu Hakkında 2022 İbaresi Eklenmesi İçin Bir Sonuç Alamadım Olmaz Dediler Bende Bimer Şikayette Bulundum Şu An Dilekçe Hastanede Bakalım Ne Olacak :confused:

oturanboğa demiş ki:

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi'ni düzenleyen 13. maddesi,
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez
talimatını;
İlgili Yönetmelik "geçerlilik süresi" konu başlıgıyla ilgili 13. maddenin 4. fıkrası bu. Konu başlıgına bakarsanız geçerlilik süresiyle ilgili bu fıkra da.
Yani hastaneden özürlü sağlık kurulu raporu alan biri diyelim ki hastaneye gelior ve özürlü sağlık kurulu raporu gçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istiyor. Bu durumda mükerrer rapor tanzim etmemek için rapor vermiyorlar. Ama diyelim ki 2022 için rapor alan biri bunda evde bakım aylığı için rapor almak için gelmiş. Bu şekilde lunca mecburen rapor hazırlıyorlar. Çünkü hangi haklardan yararlandırıldıgı kısmında daha önceki raporda 2022 ibaresini yazıp evde bakım ile ilgili ibare yazmadıkları için (tamamen kendi hataları yani) tekrar bunda evde bakım aylığından yararlanabilmesi için heyete alıp yeni rapor hazırluıyorlar. Evde bakım aylığı için verilen rapor mükerrer sayılmaz farklı bir rapor bu. Farklı bir amaçla farklı bir kurumdan istenior bu rapor. ya da farklı bir amaçla istenmiş şahıs tarafından. Rapor dediğimiz resmi bir evrak. İmzaları, kaşesi, isimler, hangi amaçla istendiğinden tutun hangi kurum için istndiğin kadar aynı rapor olmadıkça iki rapora aynı evrak denilemez. Yani kısacası yukarda verdiğiniz 13. madde 4. fıkrasını daha önceden alınıp kaybolan bir raporun yeni bir nüshasını çıkartmak için ya da daha önceden alınan bir rapora br ibare ekletmek için dayanak noktası alamazsınız.

Ayrıca aynı Yönetmelik Kurul kararlarının kaydı ile ilgili demiş ki:

Kurul kararlarının kaydı
MADDE 12 – (1) Kurul kararlarının kaydı için özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili her hastanede ayrı bir özürlü sağlık kurulu defteri tutulur. Kurul üyeleri, deftere kaydedilen özürlü sağlık kurulu raporlarının suretlerini de imza ederler. Kararlara muhalefet edenler, raporun kurumda kalan nüshasına ve bu deftere gerekçeli olarak muhalefet şerhini yazarak imza ederler. İlgiliye verilecek veya kurumuna gönderilecek rapor nüshaları kurula katılan bütün üyeler tarafından muhalefet gerekçesi yazılmaksızın imzalanır. Kararın oy birliği veya oy çokluğu ile verildiği, raporların karar bölümüne mutlaka yazılır.
(2) Özürlü sağlık kurulu kararları oy çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması halinde, kurul başkanının kullandığı oy yönünde karar alınmış sayılır.
şimdi alınan özürlü sağlık kurulu raporu defteri tutuluyor. Kurul üyeleri bu deftere kaydedilen özürlü sağlık kurulu raporlarının surtlerini de imzalıyorlar. Karara muhalefet edenler, kurumda kalan nüshasına ve bu deftere gerekçeli olarak muhalefet şerhini yazarak imzalıyorlar. İlgiliye verilecek veya kurumuna gönderilecek rapor nüshaları kurula katılan bütün üyeler tarafından muhalefet gerekçesi yazılmaksızın imzalanıyor. kararn oy birliği ya da ok çokluğuyla verildiği raporun karar blumune yazılıor.

Şimdi arkadaş, bu şekilde yönetmeliğe göre kayda geçmiş resmi bir evrakın bir nüshasını istiyor. Bunu hastane nasıl verecek sizce? Aynı raporun nüshasını aynı evragın nüshasını hazırlayabilir mi?
Kurul kayıt dfterinde kalan nüshada muhalefet edenlerin gerekçeli muhalefet şerhi bile var. ve hatta deftere gerekçeli muhalefet şerhini yazarak imzalıyorlar. Tarih yazılı. bu raporun nüshasını nasıl aynı şekilde düzenleyecekler?
Artık o bir rsmi evrak. resmi evraklar üzerinde sonradan yapılan bir değişikliklerin yasalar çerçevesinde yapılması asıldır. Rsmi evraklar üzerinde öyl bir ibare ile bile oynayamazsınız.
O yüzden tüm hakların değerlendirildiği bir çok nushası olan rapor çıkartırsınız . bu sorunları yaşamazsınız.
bu konuda bimer bile bişi yapamaz. Çünkü talep edilen şley yasal değil. yasa dışı bir işlem. resmi evraktan bahsedioruz yahu.

Kalem, ilk alıntıladığın 13. madde çok açık. Mükerrer raporu önlemek hastanenin görevi. Böyleyken, ben yeni rapor için başvursam bile hastanenin bana rapor vermesi görev ihmali. Ben "yeni rapor verin" desem bile hastane bunu vermez/vermemeli. Kayıtlarına bakmalı, oradaki "sürekli" ibaresine istinaden (yani eski rapora atıfla) yeni bir rapor hazırlamalı ve kurulda imzalatıp bana vermeli.
Efendim "görmeden rapor verilir mi" denebilir. Ama bu da hastanenin ve sağlık kurulunun kendi güvenilirliğini sorgulaması anlamına gelir. Kendi imzalarına ve rapora güvenleri yoksa, dükkanı kapatıp gitsinler :)

Bu elbette bir yorumdur. Ama dayanağının çok sağlam olduğunu düşünüyorum.

oturanboğa yukarıda dediklerine katılıyorum. Eğer kendi raporlarına ve imzalarına güvenleri yoksa dükkanları kapatsınlar tamam:)
Ama şurada demişsin ki:
"xx tarihinde xx hastanesinden sağlık raporu aldım. Ne var ki daha sonra 2022 sayılı yasadan yararlanabilmek için yeniden rapor almam gerekti. Bunun üzerine mevzuata göre mükerrer rapor alamayacağım için aynı hastaneye aşağıdaki dilekçe ile başvurdum ve raporuma "sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağıma, sakatlık/vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağıma, 2022 sayılı yasadan yararlanıp yararlanamayacağıma" dair ibarelerin eklenmesini ve 5 nüsha halinde tarafıma verilmesini talep ettim. "
Bu şekilde talebi dikkate alamazlar. Mümkün değil bu. Eski tarihli bir rapora (artık buna evrak diyelim) bir ibare klenmesi o evrakta oynama yapılması anlamına gelir ki bu da yasal değil.
O yüzden dilekçede bu şekilde bir talep ya da bu şekilde BİMER'e yapılan bir itirazdan hayatta sonuç alamayız.
Yukarıda ki mesajındaki soyleidklerin ve o söylediklerini ilgili 13. maddeye dayandırman ise muthiş dogru. Fakat 13. maddeyi ibare ekletmek için ya da o rapora ugun nusha çıkartmak için dayanak noktası yapamayız. Çözüm yolu aklıma gelmior. 13. maddeye göre mükerrer rapor tanzimini önlemenin en pratik yolu butun haklar düşünülerek rapor hazırlanması ve raporun düzenlenmesi ve haklar sayısınca nüsha hazırlanması. Boyle yapmadıkları için her halükarda rapor çıkartılıyor sürekli. Hata hastanenin.
Ama işte onlar raporu eksik hazırladı diye sonradan bu 13. maddeye dayanarak bir ibare ekletme ya da yeni nüsha çıkartma şansımız yok.
Evrakların düzenlenemsinin prosedurleri var çünkü.
o yüzden alıntı yaptıgım mesajındaki "ibare ekletme ve nüsha düzenleme" ile ilgili istegimiz asla sonuçlanmaz. Kurumların kullanılan kelimelere bakarlar. Eğer o mesajında eski rapora atıfla yeni bir rapor hazırlanmalı desen daha farklı olur. İbare ekletme ve eski rapora gore yeni nüsha isteme asla mumkun olmaz. Ama şu dediğin olabilir:
"Kayıtlarına bakmalı, oradaki "sürekli" ibaresine istinaden (yani eski rapora atıfla) yeni bir rapor hazırlamalı ve kurulda imzalatıp bana vermeli."
Bu şekilde eski rapor nasılsa "sürekli" diye yeni bir rapor düzenleyebilirler. Ama bunda da bu da yeni bir rapor demek. Ve yönetmeliğe göre rapor hazırlanırken engelli kişinin ksinlikle heyet tarafından bakılması gerekior. Ayrıca mükrrer rapor düzenlemeyi de önlemiyor ki bu durum da. Çünkü bu da yeni rapor.(sesli düşünüyorum) İsterse hastayı gormeden düzenlensin sonuçta yeni bir rapor bu.
Şöyle bişi önerebilr miyiz acaba? Bizim üniversite diplomalarımızı hazırlayana kadar mezun oldugumuza dair bir mezuniyet belgesi veriyor. Çünkü diplomanın(resmi evrağın) hazırlanamsı en azından iki sene sürüyordu. Bu verilen mezuniyet belgesi ile yine resmi işlemleirmizi yapıyorduk.
Şimdi arkadaşlar daha onceden bir rapor aldılar ya ve bu rapor sürekli ise aynı hastaneye gidip bu rapora istinaden 2022 aylıgı alabilmesi için bir evrak hazırlanma girişimi olabilir mi? Yani raporun aslı hastanede ya. Bu rapora atıfla 2022 aylıgından yararlanabilir resmi yazısı yazılabilir mi?
Böyle bir düzenleme isteyebilir miyiz?
Askerlik duurm belgeleri mesela. Askerlik durum belgeis istendiğinde insanlar gidip de sürekli askerlikten muaf olduklarına dair sağlık raporlarını almıyorlar. Napıyor askeriye? Bakıyorlar raporlarına muaf raporuna gore resmi bir belge düzenliorlar. Bu belge tüm resmi işlemlerde geçerli oluyor. Kimse " aa askeri hastaneden aldıgın sağlık raporu nerede?" demiyor. Çünkü askeriye bununla ilgili bir evrak hazırlıyor. Boyle bir düzenleme yapılmış.
Bu şekilde diğer kurumlardaki çözümlerden yola çıkarak yasalar çerçevesinde yapılabilecek bir çözüm isteyelim ya da itirazda bulunalım diyorum.
Eski tarihli bir evrağa ibare ekletilmesi ve eski tarihli bir evragın yeni nüshalarının çıkartılması yasal açıdan imkansız çünkü.
Bimer'e yazsak bile hep olumsuz cevap gelecek.
Biz de bu 13. maddeye dayanarak resmi bir evrak düzenlemesi isteyebiliriz.
Örnek: xxxx tarihte evde bakım aylığı için alınmış raporu olan şahıs, bu raporla "2022 aylığından da yararlanabilir" diyerek bir resmi yazı isteyebiliriz. bU şekilde evraga bir ibare eklenmiyor. Ama evragın yanında (raporun yani) sağlık kurulunun bir resmi goruşunu beyan eden bir belge oluyor. çünkü hakkaten bu evde bakım raporu alan kişi 2022 aylıgından da yararlanabilir. Ve bunun için sağlık kurulu raporıu almasına ve ayrıca hastanın tekrar kurula giirp onca işkence çekmesine gerek yok. Hem de gereksiz bir iş yükü bu herkes açısından.

Düşünmeye devam ediorum halen. Karmakarışık bir durum. Ama emin olduğum bişi var ki eski rapora bir ibare bile ekleyemzler.O eski raporun aynısından bir nüsha bile çıkaramazlar. Bunlar yasal değil çünkü. Evrakta sahteciliğe kadar yolu var bu işleirn çünkü. Yasalar, bu gibi resmi evraklarda oynama gibi ya da sonradan değişiklik gibi evrak üstünde sonradan düzenleme istemez. kurumlara bu izni vermez. Kayboldugunda bile giidp tekrar rapor çıkartırtır ama o önceki raporda düzenleme ya da o evragın değişik bir nüshasını hazırlatmaz.

Üst Alt