Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'den önce sigortalı olanlar emeklilikte dezavantajlı!?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba, değerli forum arkadaşlarım.
Bugün engellilik emeklilik hesaplamak istedim ve yeni bir tablo ile şok oldum.
2004 yılında sgklı oldum ve işe başladım. Yüzde %48 engel durumum var. 2008 yılında sgklı olandan neden daha fazla yıl ve prim bekliyorum bana hiç uygun ve mantıklı gelmedi. Alta koyacağım tabloya baktığınızda mantığınıza yatıyormu? Yeni çıkan bu engelli emeklilik tablosunu sizlerinde yorumuna sunuyorum.

g2g07O.jpg
[/URL][/IMG]

Çünkü onun emekli maaşı bağlama oranı %30 oldu ama seninkisi %60 eğer SSK dan emekli olursan...(Yeni ismiyle 4A) YANİ SENİN EMEKLİ MAAŞIN ONUN İKİ KATI OLUCAK.

2008 yılında referanduma gidip herkes oy kullandı . emekli maaş bağlama oranı %30 düştü. Bu halk gerçekten cahil kendi ayağına sıktı haberi yok yukarıdaki tabloyu bize değil AKP ye oy veren halka sor arkadaşım.

Hesabı zaten sorduğum yer SGK kurumu. Aynı durumda olan biziz ve birbimize ancak biz yardımcı olabiliriz.
Bu maaş iki katına çıkıyora da pek inanamadım doğrusu.

hayal_prensi_ank

Konuya baktım.2004 SGK girişiniz olduğundan iki tablo arasındaki geçiş aşamasında yaşanan saçma durumdan esasında tam canalıcı şekilde etkilenmiyorsunuz. Sizde şöyle bir durum var.İki kat maaş konusu tam öyle olmasa da sizde bir avantaj var.2000-30.09.2008 arası primler SSK emeklilik hesaplarında %60 oranında etkili olacak.01.10.2008 ve sonrası için %30 sözkonusu.

Sizde 2004-30.09.2008 arası 1400-1600 gün gibi bir prim gününüzün %60 oranıyla emekli maaşınıza yansıma durumu var ya.İşte bunun sizin maaş hesaplarına, aynı tutarda prim yatıran ama işe 10.2008 sonrası girmiş bir işçiye göre iki kata yakın avantajlı olmanızı sağlama gibi bir işlevi var. Tabii sonuçta daha çalışılacak 16 yıl daha var.Ve bu ek katkının sonucunda iki kat maaş farkı yaratması sözkonusu olmasa da emekli maaşınıza fazladan katkı sağlayacağı açık.Primler asgari ücrete yakın yatıyorsa katkı az olur ama bir ihtimal ciddi prim yatırılıyorsa emekli maaşı hesaplarında bu dönemdeki %60 emekli maaşına yansıma hesabı ileride işinize yarayacaktır.

Bu geçiş aşaması ile ilgili asıl saçmalık ( sizinki normal demiyorum ama ) örnek 29.09.2008'de işe girmiş birini düşünün, oralarda ortaya çıkıyor.O şanssız kişi tam manasıyla bu rezilliği yaşıyor.Yani iki gün sonra işe girmiş olsa bu yeni sisteme göre iki yıl erken emekli olabilecekken ceza gibi iki yıl fazla beklemek zorunda kalıyor.Sizdeki gibi az çok %60'oranından yararlanarak emekli maaşına ek katkı falanda sözkonusu değil.Yani 01.10.2008'e ne kadar yakın tarihte işe başlarsanız bunu o kadar ciddi yaşamak zorunda kalıyorsunuz.

Bu nasıl bir kanun ve uygulama mantığıdır?Akıl alır gibi değil...

hayal_prensi_ank

seyyanen 100tl zammı veremeyen bir hükümet var. Emekli maaşlarını 1.000tl fix lediler. asgari ücretin altında emekli maaşı olamaz. maaş bağlama yani abo : %30 lara düştü buda emeklinin maaşının yarısını çalmak demek. Millet vekillerine gelince seçilmiş insanlar baba zam alarak çift maaş alma hakkına kavuştu. hem emekli maaşı hem vekil maaşı ile 23.500TL alıyorlar bu ezik halk bir gün sokağa dökülür mü çok zor herkes hayatından memnun gibi duruyor ama gerçekler öyle değil emekli evinden çıkamıyor para harcamayım diye

vallaha ben anlıyamadım arkadaş bu işten. kendimde yazdım başka bi konuda 2004 sgk girişim var 2008 de girenden geç emekli oluyorum. yuh olsun böyle uygulamaya yükümüz ağır bir yükte sgk koyuyor sırtımıza.

masterzek bu uygulama dediğiniz gibi benim hiç mantığıma yatmadı. Zaten özel sektörde zorlu şartlarda üç gün orda beş gün orada çalışırken engel yükümüzü hafifletmesini düşünürken Sgk kurumundan yükümüzü bir kat daha arttırıyor. Tabi emeklilik tarihine kadar da kim öle kim kala :confused:

benim bildigim 2008 öncesi ssk sı olan ssk başlangici olan ör:1990 sigorta girişi olsun 1000 gün yatırsın
2008 sonrası memur olmuşsa ilk kez
emekliligi 5510 sayılı yasaya göre olur 2008 sonrası hükümler geçerli olur benim araştırmalarım o yönde
hizmet birleştirmesi yaparsada pirimler toplanır sigorta süresi ise ilk sigortalı oldugu süre sayılır
1261 gün emekli sandıgı çalışırsada emekli sandıgından emekli olur dogrusu bu şekilde

Keşke sadece onla kalsa, 2008 den sonrakiler için vergi indirim belgesi de zorunlu değil.
Gidip sgk'dan emekli başvurusu yapıp heyete girmeleri yetiyor. Bizler malesef vergi indirimi almak zorundayız ...

Çoooook acayip ve saçma bir durum valla.. 20.11.2000 sgk girişim 4240 gün isteniyor benden.. 2008 girişli olandan 4100 gün prim isteniyor, yıl olarakta 18 yıl isteniyor.. Ve bu zihniyet bu şekilde devam ediyor...

Üst Alt