Açıkgoz2000
Rica ederim.
Ailemde devlet memuru emekli çok insan mevcuttur.
Bunların dışında tanıdığım yasama organlarından emekli olmuş ve vefat eden bir kaç insan tanıyordum.
Onlara sorarak ve anlattıklarını dinleyerek bir çok konuda bilgi sahibi oldum.Bu merakımı son 10 yıldır T.B.M.M. çalışmalarını sıkı takip ederek, T.B.M.M. TV ,kanun tekliflerini ve komisyon çalışmaları olmak üzere resmi internet sayfalarında düzenli takip ediyorum.
Bunlarla beraber her gün resmi gazeteyi düzenli bir şekilde okuyorum.
Son 7 yıl içinde yatırılan SGK prim süresi içinde en fazla olan SGK primleri (3,5 Yıl-1.261 SGK prim günü) kuralı olduğu doğrudur.Bu kural sizin gibi sadece 01.10.2008 tarihinden önce sigortalı olan kişiler tarafından kullanılabilmektedir.
01.10.2008 tarihi dahil ve sonrası ilk defa sigortalı olanlarda kural tüm SGK primleri toplamında en fazla hangi statüden prim ödemesi gerçekleşti ise o statüden emekli olabilir şeklinde değiştirilmiştir.(
5510 sayılı kanun hükmü).
Size son 7 kuralı gereği zaten siz 4C-Devlet Memuru olmanız nedeni ile bu kuralı bahsetme gereği duymadım.Sizin son 7 yılınızın SGK primlerinin belli olması nedeni ile bilgi kirliliği yapabileceğini düşündüm.
Son cümlenizde açıkladığınız durum itibari ile kısmen geçerli ve yine bahsettiğiniz gibi kısmen geçerli değildir.Bunun sebebi herhangi bir kanunun belirli zamanlarda var olan hükümetlerin farklı değişikler yaparak süreci kısırlaştırarak neredeyse kullanılmaz hale genel kanunlar oluşturulmalıdır.
İnşAllah her arkadaşımız ,her vatandaşımız hakkı olanı alabilir.
Saygılar.