Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 giriş ve 1200 günüm var. Memur olacağım, emeklilik şartlarım nedir?

thebipolar

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim ilk sigorta girişim 2009 1200 gün de primim var. Ben memurluğa başlayacağım inşallah. Benim memurlukta emeklilik için şartlarım ne olacak engelli olarak emekli olabilmek için. 15 hizmet yılı yazıyordu internette. Primimin bir faydası olmayacak mı. Teşekkürler.

thebipolar
Eski 4A statüsündeki primlerinizin tabi ki faydası olacak. Hizmet birleştirme ile o primler de hizmetinize eklenecek.

5510 sayılı yasanın 28.maddesi uyarınca emeklilik şartları ise engel oranına göre aşağıdaki gibidir.

%60 ve üzeri - 15 yıl 3960 gün
%50-59 arası - 16 yıl 4320 gün
%40-49 arası - 18 yıl 4680 gün

Ufukalp

cevabınız için teşekkür ederim. şunu da sormak istiyorum. şimdi benim girişim 2009. bu durumda yüzde kırk oran için 8 sene sigortalılık süresi ve ayrıca 3480 prim şartı kalıyor değil mi benim anladığım kadarıyla. peki emekli sandığında 15 hizmet yılı şartıyla emeklilik engelliler için o zaman eski bir uygulama öyle mi

thebipolar
15 yıl 3600 gün şartı, 5434 sayılı yasaya tabi olarak 2008 den önce engelli kadrosundan atanmış memurlar için geçerli.

thebipolar

gün/ay/2009 +

bagkur.PNG

Ve emeklilik hesabında tüm primler toplanır

OturanBoğa

Bir sorum daha olacak ben 2009 senesinde mesleki eğitim kursuna katılmıştım işkurun düzenlediği. Ben e devletten baktığımda sanırım benim bu kursa katılmam sebebiyle sigorta giriş tarihim o şekilde başlamış. Tarih olarak o baz alınmış. Burada bir sorun yoktur değil mi. Bir yanlışlık olmaz umarım.

thebipolar

Meslek eğitim kursunda staj/çıraklık sigortası mı yapıldı yoksa TAM primle sigortalılık mı? TAM primle sigortalı olunmuşsa emeklilikte dikkate alınır. Aksi halde emeklilik açısından etkisizdir.

Yüzde kırk oranla memur olarak göreve başladım. Bilgi amaçlı soruyorum. İlerde rapor oranım artarsa malulen emekli olabilir miyim. Bildiğim kadarıyla malulen emeklilikte daha kısa sürede emekli okunuyor. Doğru mudur. Böyle bir durum olabilir mi. Teşekkür ederim.

SSK ve emekli sandığı hizmet birleştirme ne zaman yapılmalı, emekli olurken mi, hemen mi. Yeni memurum.

Ben şimdi yaptırdım.
Tescil ve Hizmet Birleştirmeyi.
Şimdi sonucunu bekliyorum.

ayDÜNYAvazo
hizmet birlestirme yaparken dilekce nizi hemen kabul ettiler mi.
ben sgk ya gidip hizmet birlestirme yapmak istediğimde emekli olacağın zaman gel dediler. Oysaki herkes 6 ay kala yap diyor

hizmet birleştirme

ilk sigorta girişim 2012. 1213 gün prim var. 11 06 2019 da memuriyete başladım. hizmet birleştirme ne zaman yapayım. teşekkürler.

thebipolar
Hayatın yarın ne getireceği hiç birimiz için net değil. Bakmışsınız üç beş yıl sonra da memuriyeti bırakıp tekrar 4A lı olarak çalışmaya başlamışsınız, ya da kendi isyerinizi açmışsınız.
Bu yüzden ben olsam hizmet birleştirme işlemini, emekli olacağım kurum kesinleştikten sonra son bir yılda yaptırırım.

emeklilik için vergi indirimi şart mı

sigorta girişim 2012 senesi. engelii kadrosunda memurum. yüzde 45 raporum var. ileride emekli olacağım zaman vergi indirim almış olmak şart mı. teşekkürler.

Üst Alt