Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 SGK başlangıcım ve %100 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

kolera23

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben Kalp hastasiyim ve % 100 raporum var.Vergi indirim oranımda aynı (% 100) bir çok yerde sigortasiz ÇALIŞTIM bu yuzden sigorta başlangicim 16/07/2009. Sigortam başladığı zamanlar sağlıklıydım.Simdi ise bir şirkette özürlü kadrosunda çalışıyorum.Acaba ben 1800 gün prim ilemi yoksa 3600 gündemi emekli olacagim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

İlk ssk lı olduğunuz tarihte engelli olmadığınız 10 yıl 1800 gün hizmeti tamamladığınız vakit kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.Kurum ilk işe girdiğinizde sağlam olduğunuzu belgeleyin diyebilir. o yüzden elinizdeki hiç bir evrakı kaybetmeyin atmayın...
Yada ben malulen emekli olmayacağım erken emekli olacağım der iseniz; O zaman şu tabloya bakacaksınız yıl prim ve süre şartını tamamladığında kuruma müracaat edeceksin kurum seni rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek 100% rapor alır isen emekli olacaksınız.

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt