Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 SGK girişim, %76 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

seker1234

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 27 temmuz 1992 dogumluyum ve ilk sigorta başlangıcım 2009,2011 yılında hasta oldum ve böbrek nakli oldum buna istinaden % 76 süresiz rapor aldım ve askerlikten muaf oldum. Benim öğrenmek istedigim malülen kaç iş günü ve kaç yıl çalışma hayatı sonrası emekli olabilirm. teşekkür ederim.

Malulen emeklilik için en az 1800 gün prim + en az 10 yıllık sigortalılık süresi (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa 10 yıl şartı aranmaz)

Nakil sonrası % 70 rapor veriliyor evet ve aslında kanun % 60 ve üzeri raporu olanların maklul sayılarak malulen emekli edilebilmesini sağlıyor. Ne var ki SGK bu kanunu tanımıyor ve nakil olanlara "senin durumun maluliyeti gerektirmiyor" diyor. Sonucunda da bu kişileri malulen emekli etmiyor!

Yapılması gereken, malulen emeklilik için sgk'ya başvurmak ve oradan gelecek RED kararına karşı da dava süreci başlatmak: Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

teşekkürler,% 70 organ nakli ,% 20 ise işitme kaybı sonucu ikisinin toplamı %76 yapıyor ve şimdi 501 iş günüm var özürlü kadrosunda bir şirkette çalışıyorum. biliyorum benim daha çok günüm var ama sadece merak ettim. iyi akşamlar.

Üst Alt