Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

swimmer1

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba.

2009 girisliyim. 4a. daha onceden vergi indirimi almistim . Ama sistem degismis diyorlar .2008 sonrasi ise baslayanlar icin engelli raporunun bir onemii yok sanirsam.

Günaydın

1)- herkes birşeyler yazacak. Belki kafan çok karışacak.

2)- önce engelli raporu ve vergi indirim belgesi al.

3)- Sonrada günün dolunca istenilen evraklarla başvur. SGK o zaman sana ya emekli olursun yada olamaz diyor.

4)- her gün, yeni bir şeyler çıkıyor. Bu nedenle kafan karışabilir. Karışmaması için acizade önerim.

Not: Memurlar için de kesinlikle emeklilik gününü beklemeden kurumunuz aracılığıyla SGK raporun aslını gönderin. Kaydınızı yaptırın.

swimmer

Yukarıdaki yazılanların hepsini unutun, kafanız karışmasın :)

Vergi indirimi ile hiç bir işiniz yok. Emeklilik için 5510 28. Maddeye göre şu tabloya tabisiniz:

2008_sonrasi.PNG

Günü geldiğinde sgk'ya emeklilik için başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, hastane rapora oran yazmadan tüm tanıları yazarak raporu sgk'ya gönderecek. SGK raporu SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirip tanının Hafif-Orta-Ağır seçeneklerinden hangisine girdiğini tespit edecek ve prim gün sayısı ve sigortalılık süresi de tamamsa emekliliği onaylayacak.

Hafif: %40-49
Orta: %50-59
Ağır: %60 ve üzeri demek.

Önceden aldığınız rapor emekliliğinizde etkili olmaz. Artık oran ve balthazard formülü yok. Hastalık tanısı ve düzeyi SGK Hastalık Listesi'nde varsa engelli statüsünde emekli olursunuz, yoksa olamazsınız.

Cok teşekkürler. Sanirsam bir cok kisi bu durumu bilmiyor. Allah yardimcimiz olsun artik.

swimmer

Size ayrıntılı yazmak istedim ancak istemeden yazımlara epeyce uzun oldu sanırım.
OturanBoğa Bülent Bey sizinle ilgili bölümü çok güzel ve net bir şekilde anlatmış Sağolsun.

İnşAllah hakkınıza hayırlsı olur.

Saygılar.

Puan yoksa bu puan taplosuda kaldirilir heralde bülent abi degiştirirler agir 60 orta50 59 hafif 40 49 dediginizde siz tahmini yaziyorsunuz

Merhabalar,

yüzde 52 polinoropoti hastalığım var hem ayaktan hemde elden olmak üzere.
ayaklardan %40 ellerden %20.

* Yeni emekli yönetmeliğine göre en yüksek oran hangisi ise onu baz alıyor ama burda bir bütünlük olduğu için nasıl olucak ?
* 2 yıl sonra emeklilik hakkım doluyor. şimdi başvursam oluyor mu? belkide beni ağır şekilde değerlendirecekler belkide hafif belkide yapmıcaklar.
Vergi indirimim var %52 ama o işe yaramıyacak sanırsam.

@OturanBoğa

Malesef SGK Hastalık Listesi'ni ve şartları incelediğimde artık 2008 sonrası işe girişi olanların engellilik şartları ile emekli olmasının çok zor ihtimal olduğunu görüyorum. Yanlış isem lütfen düzeltin ama örneğin ağır apne engel oranı %35 ancak bu listede bunu şarta bağlamış ve tedaviye cevap vermeme yani cihaz kullanımında AHİ nin 5 in altına düşürülememesi demiş. zaten cihaz kullanırken genelde bunun altına düşer sorun düşmesi değil sorun cihaz kullanmak zorunda olmak halbuki. herkese geçmiş olsun.

@swimmer1,

Bildiğimden değil ama bir hastalılıktan kaynaklı farklı tutulumlar tek hastalık muamelesi görecektir diye tahmin ediyorum.

Bugünden başvuru olamaz.

Merhabalar

31.12.2010 sigorta girişim var
Yüzde 56 engel oranımdan 16 yıl yapıyor

Sorum şu;
2026 ocak ayında mı başvurabiliyorum yoksa 31.12.2026 da mı başvurabiliyorum ?

Üst Alt