Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişi ve %45 raporla ne zaman emekli olurum?

Mutas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
ben 15,02,2009 ssk başlangıcım var.2002 yılında %45 sürekli vergi indirimim var(ortopedik doğuştan).6600 prim ödemem var.
1.sorum tekrar vergi indirimi isterlermi.
2.sorum ne zaman emekli olabilirm.
3.sorum emekli olur yazısını ne zaman alabilirim.
Konu hakkında bilgilendirme yaparsanız mutlu olurum.saygılarımla.

Mutas

Bir daha teyit eder misiniz?

Doğum tarihiniz?
İlk kez sigortalı olarak primin yattığı tarih?
Raporunuzla defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiniz mi?

Merhabalar;
13,06,1977 doğumluyum.
15,02,1999 sigorta girişim aralıksız çalışıyorum.
2002 den itibaren sürekli olarak %45 vergi indirimim var.
tşklerimi sunar,iyi günler dilerim.

Birde sgkya 15 gün önce iş yeri için emekli olur yazısı için baş vurdum.Daha e devlette evrak takinde gözükmemektedir.Ne zaman cevap alabilirim.tşkler...

Mutas

Emeklilik için (15.02.1999 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün prime tabisiniz. Yani 15.02.2017 tarihinde emekliliği hak etmişsiniz.

EMekli olur yazısını elde alabilmeniz gerekirdi. Neden e-devletten baktınız ki? O yazıyı hemen alıp işyerinize sunabilir ve kıdem tazminatınızı alarak çıkışınızı isteyebilirsiniz. Çıkışınızı aldıktan sonra da vergi indirimine istinaden erken yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Merhabalar;
Emekli olur yazısını iş verene vermek için hemen vermediler.Vergi indirim belgesi,rapor fotokopisi ve birde form dolturtup ve evrek numarası verip bu numardan takip edebilirsin dediler.
Müracat yeri Antalya sgk.
Tşkler....

Birde tekrar vergi indirimi almamam gerek varmı.

Mutas

Çalışma yaşamının herhangi bir aşamasında defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edilmişse (ve bu hakta bir süre kısıtlaması yapılmamışsa) o hak kişiye erken Yaşlılık emekliliği de sağlar. Yeniden yeniden vergi indirimi alınmaz.

Çok teşekkür edrim.Emeklilik sürecini an ve an paylaşacağım.iyi,günler

Üst Alt