Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişi ve %64 rapor ile ne zaman emekli olurum?

BilalTRN

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar Selamlar , Ocak ayında vergi indirimim 2. Derece % 64 olarak geldi;
  1. İşe giriş tarihim 16.10.2009
  2. Prim gün sayım 5300
Engelli emeklilik tablosuna göre 16.10.2024 tarihinde 15 Yıl 3800 gün şartından emekliliğe hak kazanmış olmuyor muyum. Aynı şartları taşıyan bazı arkadaşlarım SGK dan çok farklı yorumlar alarak üzülerek döndüler. 2008 sonrası rapor alanları SGK yeniden heyete yönlendirecekmiş vs vs . Yeni bir mevzuat varmıdır. Bilgisi olan varmı yazarsanız sevinirim.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

@BilalTRN,

Vergi indirim hakkı elde etmiş olmanızla emekliliğiniz arasında maalesef artık bir bağ yok. Günü geldiği de sgk sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre yeni rapor almalısınız. Rapordaki tanının düzeyine göre de emeklilik kriterleriniz belirlenecek. Eğer Orta düzeyde tanı alırsanız,

16.10.2009 + 16 yıl sigortalılık süresi ve 3800 primle emekliliği hakl edeceksiniz. Yani 16.10.2025'de emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

2008_sonrasi.PNG

çok teşekkür ederim ,% 60 üstü olduğum için 15 yıl 3800 'e tabi değilmiyim ?
Sgk da memur vergi indirimim olup olmadığını sordu evrakta yanımdaydı direkt 2. derece yazdığını gördü ve ona göre işlem yaptı galiba ve bana 16.10.2025 te olacaksın 16 YIL 3800 'e tabisin dedi.Hayır 15 yıl 3800 'e tabiyim diye itiraz etmeme rağmen beni tersledi yok öyle bir şey diye ve emekli olamaz yazısı verdi... 2009 sonrası giren bir kişinin vergi indirimi alması zorunlu değil gelir vergisi kanunu ile SGK bir birine karıştırmayın dedim.. %60 ve üzeri sgk ya göre 1. dereceyim dememe rağmen öyle değil istersen şikayet bile edebilirsin dedi. Ne yapmalıyım çok moralim bozuldu.

@BilalTRN,

tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir. Günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre;

Orta alırsanız 16.10.2025'de emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Ağır tanısı alırsanız 15 yıl sigortalılık süresi 3800 primle, yani 16.10.2024'de emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Bu kriteri belirleyen şey vergi indirim derecesi değil, SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyi.

aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, bana veya arkadaşlarıma bu şekilde kurum tarafından bilgi veren olmadı .. CİMER 'e Fatih SGK 'ı şikayet duyurusunda bulundum.

@OturanBoğa, Bülent abicim selamlar, bende 2010 girişliyim yüzde 60 raporum var, bende gecen hafta SGK gittim ama bana da böyle bir bilgi verilmedi.
Memurun bana 2025 mayıs ayının 12 de gel işlemleri başlatalım dedi. Sadece söylediği şey vergi dairesine gideceksin yazı yazdıracaksın dedi..
Senin bize tavsiye edeceğin bişey var mıdır? abicim rica etsem..

@456,

İlk sigortalılığı 1 Ekim 2008'den sonra olan kişilerin emeklilikleri ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Hangi memur ne demiş olursa olsun maalesef durum bu.

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
Üst Alt