Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişi ve %79 raporla ne zaman emekli olabilirim?

hersey_sensin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim ilk sgk başlangıç 2009, %79 rapor oranım,vergi indirimi için basvurdum henuz cevap gelmedı,eger vergı ındırımım onaylanmazsa ne kadar surede emeklı olabılırım?

Emekliliğinizle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip alacağınız rapordaki oran belirleyici olacak:

2008_sonrasi.PNG

tesekkur ederım cevapladığın için,ben eğer vergı ındırımım onaylanmazsa engellı statusunde yani o tabloya göre emeklı olamam dıye bılıyordum,yanlış mı bılıyormusum bu zamana kadar? yani vergi indirimi alamayan kişi erken emeklı olamaz sanıyordum.

Sizin sigorta giriş tarihiniz 1 Ekim 2008'den sonra olduğu için sizin vergi indirimi şartı yok. Alsanız dahi sadece maaşınızda artış sağlar, onun dışında emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden sevk edilip yeterli oranda rapor alırsanız emekli edilirsiniz.

officer benim de ilk sigorta baslangıç 2009 ekim.rapor oranım 79,vergı ındırımı sonucum henuz gelmedı ben ne zaman emeklı olurum

hersey_sensin, Siz 5510 sayılı kanundan sonra çalışmaya başladığınız için vergi indirim hakkı alsanız bile, emeklilik şartlarınızı tamamladıktan sonra tekrar rapor alacaksınız ve o rapora göre emekli olacaksınız. Şu tabloyu inceleyin
2008_sonrasi.PNG

Üst Alt