Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigortya girişim var. Vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?

thebipolar

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
doktorum yüzde 40 rapor alabileceğimi söyledi.ciddi ciddi düşünüyorum.bipolar bozukluk hastasıyım.şimdi ben bu raporu alsam bana nasıl faydası olacak? örneğin; erken emekli olabilecek miyim ileride,çalışma hayatımda ne gibi faydaları olacak? özel sektörde çalışıyorum şartlar ağır,çalışma süresi,maaş vs.bir faydası olur mu,olursa ne olur? rapor için başvurup başvurmama konusunda çok kararsız ve tereddütlüyüm.kısacası bana ne getirecek? beni bilgilendirebilir misiniz? çok teşekkür ederim.

benim önem verdiğim erken emeklilik konusu varmış.ben daha çok bununla ilgileniyorum.ve tabi ki çalışma şartlarımda bir düzelme olur mu? günde 12 saat haftada 6 gün çalışıyorum.işveren bu süreleri düzenler mi,maaşımda düzenleme olur mu,kaç senede emekli olurum eğer böyle bir şey olacaksa,kısacası her türlü detaya ihtiyacım var.yardımınızı ümit ediyorum

thebipolar

kısaca şöyle anlatayîm %40 rapor ile engelli raporu olan eshot ta vapur izban metro da ulaşımda ücretsiz yararlanırsınız telefon su gibi kullanımlarda indirim hakkı vardır en önemlisi bu rapor ile vergi indirimi alaırsanız eğer erken emekliliğe kazanırsınız işe giriş sgk giriş tarihiniz nedir

ilk sigorta tarihim 2009 yılı.1989 doğumluyum.peki ben rapor için hastaneye vergi indirimi istiyorum diye mi başvurmalıyım,ileriki zamanda erken emekli olabilmek için,izlemem gereken yollar neler,anlatabilir misiniz bana

2009 işe giriş tarihiniz olduğu için vergi indirimi almanıza gerek yok 2008 den önce sgk giriş olanlara emeklilikte vergi indirimi isteniyor éger %40 oranında bir iş gücü kaybını olursa 18 yıl hizmet yılı ve 4100 ssk gün ile kurum sevki ile hastaneden 40 rapor alarak emekli olabilirsiniz thebipolar

peki raporu şimdi mi almalıyım,18 yıl 4100 gün primi doldurunca mı

ve hastaneye mi gitmem gerekiyor direk

teşekkürler umut2135

thebipolar şu anda bir rapor alarak aile ve sosyal Bakanlığı engelli kartı alarak yukarıda bahsettiğim engelli haklarından yararlanamazsınınız bilirsiniz ilerisi için elinizde bir rapor olmasıdır iyi olur karar sizin.

kusura bakmayın fazla soru sordum

bir sorum daha var,diyelim ki engelli raporu aldım şartları sağladım ve emekli oldum,maaşım nasıl olur,ve prim tutarları yüksek olunca emekli aylığım da yüksek olurmuş bu doğru mu ve bir taban varmıdır emekli aylığında umut2135

Önemli deil eğer engelli haklarından yararlanmak lstiyorsan bireysel olarak bir yetki devlet hastanesine giderek engelli kartı almak için başvuru yapa bilirsin emeklilik içinde günü geldiğinde sgk giderek kurum sevki ile tekrar en az %40 rapor ile emekli olursun.

Maaşınız yatan ödenen prim üzerinden hsaplanarak emekli maaşı bağlanılır o günün şartlarında şu anda şu kadar maaş alırsın diyemeyiz

Üst Alt