Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 ssk başlangıcı 2010 memurluk ve hizmet birleştirmesi..?

NİMBUZ

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
2009 yılında ssk başlanğıcım var ve 2010 yılında memur oldum 4000 günü doldurunca emekli sandığına bağlı emekli olup 2009 yılında ssk başlangıcım olduğundan dolayı emekli sandığından emekli olunca ssk'dan devam edilebilirmi yoksa hizmet birleştirmesi zorunlu mu ?
Bilgi verirseniz sevinirim..

2 ayrı emeklilik yoktur.
Zaten kurumunuz hizmet birleştirme yapmanız için size bildirir. Hizmet birleştirmesinden sonra ilk sgk girişiniz 2009 olur ve bu tarihten emeklilik hesabı yapılır.

Yani Hizmet birleştirmesi yapmak zorundamıyız. ben 4100 gün doldurunca emekli sandığından emekli olup (maaşı haketmeden) ssk'yı birleştirmeden
Sonrada sskda hizmet yapıp 4000 gün, ssklı olarak emeklilik düşünüyorum bence olur.
Çünkü emekli aylığı bağlanma oranı düştü 1 emekli maaşı ile geçinemeyeceğiz anlaşılan :D :D

Bülent Abi ;
SGK'ya bilgi edinme kapsamında başvuru yaptım hizmet birleştirme zorunluymuş. Tek Bir Emeklilik olabiliyormuş..

Şayet, Özürlü Kontenjanından YARARLANARAK göreve girmiş iseniz, tarafınıza ÖZÜRLÜLÜKTEN dolayı emekli aylığı bağlanabilmesi için, (varsa Sigortalı ve Bağ-Kur’lu hizmetleriniz de dahil olmak üzere) TOPLAM HİZMET SÜRENİZİN en az 15 yıl olması yeterli bulunmaktadır. Ancak son 7 yıllık fiili hizmet sürenizin en az 3 yıl 6 aylık kısmının Devlet Memuru statüsünde geçmiş olması gerekmektedir. Diğer taraftan; farklı statülerde (sigortalı, bağ-kurlu, memuriyet) hizmetlerin birleştirilmesi hususu 2829 sayılı Kanun ile karara bağlanmış olup, bu hizmetlerin her birinden ayrı ayrı tahsise hak kazanılması söz konusu değildir.

Ben 2009 da ssk başlangıcım oldu ve 2010 da memur oldum halen çalışıyorum yıl 2027 olduğunda emekli olduğumuzda SSK MI iyi yoksa memur emekliliğimi ?
BİLEN VARSA SÖYLERSE SEVİNİRİM

NİMBUZ

2027 yılında emekli olurken 4c statüsünde emekli olacaksın kardeşim

Üst Alt