Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 yılında aldığım raporla vergi indirimi alabilir miyim?

menderes aydın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2009 un onuncu ayında %50 engelli raporu aldım şimdi vergi indiriminden faydalanmak istesem rapor yenilememi isterlermi raporun geçerlilik süresi sürekli yenilediğim zaman rapor oranı düşermi ? bu başkanbalık kartı falan bir işe yaramıyormu rapor yenileme hakkında

Evet isterler, düşüp düşmeyeceğini bilemeyiz ancak kaçabileceğiniz birşey değil bu:) yaşayıp görmelisiniz sonucu... Elinizdeki raporu kabul etseler dahi büyük ihtimalle eksik evrak olarak geri döner ve hastaneye sevk edilirsiniz, yada düşük bir ihtimalde şu raporda yazan tanıya göre sakatlık oranı cetveli 'ne göre yüzde kaç almanız gerekiyorsa o oranı verirler... Ama her şekilde de sakatlık oranı cetveli 'ne göre % 40 almanız gerekiyorsa, ve size düşük oran verirlerse itiraz edersiniz hakkınızı sonuna kadar ararsınız... Önemli olan 16 Aralık 2010'da güncellenen oranlara göre ne kadar alıyor olduğunuz...

kısmet hnm,benim 2012 raporum var..% 40 olarak,onu kullanabilirmiyim.

evet sürekli yazıyor,vergi indirimiden yararlanabilir yazıyor..ben şu anlamda sordum ben bu raporu ankaraya göndermiştim,açıklama isteyip geri gönderdiler..aynı hastane özür tablosuna göre ortopedi bölümü % 36 verdi..benim bildiğim verilen haklar geri alınamaz..ayrıca bemin % 40 olan raporum heyet raporu..tekrar geri geldiğinde ise sadece 3 ortopedi doktorunun yazdığı % 36 açıklama var..bu durumda ne olacak.elimde bulunan %40 aslı gibidir raporumu yeniden vergi dairesine versem,ankaraya gittiği zaman bu rapor daha önceden yollanmış diye bilirlermi..nasıl bir yol izlemem lazımm..sıfırdan rapormu almak lazım..yoksa bu raporumla tekrar başvurayım ı.

Üst Alt