Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 yılında aldığım sürekli ibareli raporumla emeklilik başvurusu yaparsam..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
bursadan mrb, ben 2009'da % 48 süreğen (kronik) rapor aldım.raporum ankarada onaylandı ve bana geldi.şuan emekli olmak için maliye bakanlığından yada defterdarlıktan veya ssk dan herhangi bir engel karşıma çıkarmı. % oranımı düşürürlermi raporlarım hepsi elimde, şimdiden teşekkürler

Vergi indirim hakkı kazandığınız için sorunsuz olarak emekli olursunuz.Bahsettiğiniz kurumlar sizden yeniden rapor istemez isteyemez.

tekrar mrb. dediklerine göre emekli olabilmem için benim vergi indirimi kazanmam lazımmış. maliyeye, maliyede ssk ya gönderip % oranları düşürüyormuş. şimdi benim gibi olanar, yani emekli olmak isteyenler bunlarla karşılaşacaklar.çünkü daha önce maliyeye yada defterdarlığa bu konuyla ilgi olarak hiç gitmedim

iş yeridnen alacağın çalışma yazısıyla vergi dairesine gidiceksin... oda seni hastahaneye sevk edecek gidip raporu tekrardan aacaksın aldığın raporun bi nüshasını sana verip diğer nüshasını vergi dairesine ordanda ankaraya gödnderecekler eğer % 40 ve üzeri onaylanırsa ancak o zaman emekli olabilirsin... aksi takdirde vergi indirimi almadan emekli olamazsın yada normal emekli olursun... rapor oranını maliye düşürürse itiraz vs edebilirsin ama evveliyatında içine kuşku düşürmeden dediğim işlemleri yapki sonuca göre nasıl hareket edeceğin konusunda bilgilendirelim.. elimizden geldiğince...

ben ilk defa raporu alırken hastane zaten ankaraya göndermişti bu işlemler tekrardanmı yapılacak

Bildiğim kadarı ile evet tekrar muayene olucaksın evraklar ankaraya gönderilecek oradan onay eglicek.
Bir arkadaşımın başına geldi %45 raporu vardı %38 geldi itiraz etti tekrar %40 oldu verğiden yararlanıyor.

emeklilik

2010'da sürekli(kronik) rapor aldım çalıştığım iş yerinden vergi indiriminden yararlanmak istiyorum bunun için tekrar rapor almam gerekirmi maliye bakanlığı bunu istermi çünkü raporu düşüre bilirlermiş yardımcı olursanız sevinirim teşekürler

Cahit bey, bir kez defterdarlığa sakatlık indiirmi için başvurmuş ve bu hakkı kazanmışsanız, emeklilikte yeniden rapor ya da vergi indirim başvurusuna ihtiyaç duymayacaksınız.

Not: ssk (4a) statüsünde emekli olacğaınızı varsayarak yazdım.

hayır daha önce vergi indirimi almadım sadece engelli raporum var elimde.eğer vergi indirimi için tekrar muane edilirsem hastane % 48 lik raporumu düşürürmü ,düşürürse eski raporun geçerliliği bitermi .ayrıca ben raporumu başka şehirde aldım şu an bursada oturuyorum ,şimdi doktorlar bedendeki rahatsızlıktan çok kendi insiyatfine göre değerlendirme yapıyor. buda vergi indirimine başvurmamda beni biraz tedirgin ediyor

yukarıda "onaylandı geldi" demişsiniz. Kim onayladı o zaman?

ben engelli raporuna ilk başvurduğumda devlet hastanesinde muane oldup heyete girdim %40 cilt, %3 mide, %10 gözden heyet raporu verildi hastane bunu ankaraya gönderdi. 1 ay sonra gel raporunu hastaneden al dendi , raporumu hastaneden aldım raporum ankaradan % 48 olarak onaylanıp geldi (toplamda 53 olan rapor kırpılıp 48 olarak geldi) onaylandı dediğim şey bundan ibaret

Hastaneden alınan raporlar Ankara'dan onaya gitmez ki. Bir yanlışlık olmasın?

ben tatvan devlet hastanesinde muane oldum. toplamda %53 heyet raporu aldım, hastane bir ay sonra raporunu alabilirsin dediler, neden diye sorduğumda , ankaradan onaylanıp geleceğini söylediler. sonra raporumu aldığımda raporum %48'e düşürülmüştü. raporum heralde balthazar formülümü artık herneyse ona göre düşürülmüş te olabilir. ankaradan onaylanmamışsa ,neden okadar geç geldi ,normalde bir günde işimi hepsini halletmiştim

Bir mana veremedim ben de Cahit bey. Raporların Ankara^da onaylanması diye bir şey yok çünkü.

Bugüne dek şahsen defterdarlığa başvurup sakatlık indirim hakkı elde etmedinizse, bu durumda emeklilik için ilk yapmanız gereken şey elinizdeki raporla birlikte defterdarlığa başvuru yapmak olacak...

Süre. sonunda sakatlık indirimini elde ederseniz, emeklilik hakkını da elde etmiş olacaksınız

2008_oncesi.PNG

Üst Alt