Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 yılında işkur aracılığı ile almış olduğum raporu vergi indirimi için de..?

gunter

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
2009 yılında işkur aracılığı ile almış olduğum raporu vergi indirimi için de kullanabilir miyim.
itiraz etme ihtimalleri varmış bu durumda ne yapmalıyım.

diğer sorum işkur aracılığı ile almış olduğum raporda sadece % 40 özürlü yazıyor. raporu talep eden kurum ve sakat statüsünde çalışır gibi ifadeler yok. problem olur mu acaba?

Raporunuz yeni ve güncel oldugu için büyük ihtimalle kabul ederler şansınızı deneyin

Özellikle kurum sevki ile raporu çıkarttığınızı vurgulayıp kabul edilmesi için ısrar edin...

Vergi indirimi için yeni rapor

İşkur aracılığıyla 12/2009 tarihinde aldığım % 40 lık raporumu maliyeye vergi indirimi başvurusunda da kullanmak istedim. maliye tekrar rapor almam gerektiğini söyleyerek hastaneye sevkimi istedi,

yönetmeliği, örnekleri anlatmaya çalıştım kadın dinlemedi bile, bizim sevkimizle almak zorundasınız dedi.
yeni rapor almak gerçekten çile, birde hastanedeki doktorların pozunu çekmekten bıktım usandım.
ne yapmalıyım

İşgüzarlık yapıyorlar! İşkur aracılığıyla aldığınız raporu kabul etmek zorundalar. Gelirler İdaresi Başkanlığı'Nın web sitesinde bu çok net olarak yazılıdır; bi zahmet bakıversinler! Hatta, bence orjinal raporu vermeyin, noter onaylı nüsha verin. Böylece orjinal elinizde kalır...
Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

Kaynak: gib.gov.tr/index.php?id=1230&no_cache=1&tx_sss_pi1[catid]=129&tx_sss_pi1[qid]=546

Üst Alt