Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 yılında trafik kazası geçirdim. Tazminat vb. hangi haklardan yararlanabilirim?

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2009da motorsikletimle yolumda giderken ticari taksi vurdu ölümden döndüm ve abartmıyorum 8-9 tane ameliyat oldum doktorlarımın yaşaması bile bir mucize dediği çocuk benim

2009 yılından buzamana kadar hiç engel üzerine devletimden hiç maaş almadım ne kadar ve nasıl alırım efendim

birde duydumki bir kereye mahsus 100 milyarın üstünde maaş alıyrmuşum doğrumu

ve ne yapmam lazım

önce 1-2 saat devlet hastanesinde yatmışım sonra özel hastaneye transfer etmişler

yüüyemiyorum ses tellerim koptuğundan net konuşamıyorum
ve karnımda her 3/6 ayda bir öten baklofen pompası var
tkerlekli sandalye kullanıyorum ve sol kolum çok kasılıyor

dediğim gibi ölümden döndüm
hergün fizik tdavi alıyorum yıllardır
kaza tarihi: 17 ağustos 2009

Öncelikle geçmiş olsun standart. Forumda kaza sonrası oluşan hak durumları ve edinme yolları ayrıntılı şekilde işlenmiştir. Evet bir sefere mahsus olmak üzere alacağınız trafik sigortasına bağlı kaza tazminatı vardır. İlk olarak kaza tutanağına ulaşmak lazım, eğer bu tutanak elinde yoksa tutanağı kaza yaptığın yerdeki karakolda veya jandarma bölgesinde ise jandarma karakolundan almalısınız. Bir de engel durumunuzla ilgili hastahane raporu lazım. O doneme Sigorta poliçesi de lazim. Son olarak şunu söyleyeyim bu işin takipçileri var senden bu iş karşılığı tazminatını belli bir kısmını isteyebilir kesinlikle işini iyi bir avukatlar yürüt.insallah alırsınız tekrardan geçmiş olsun.

merakta ediyorum 2009 yılında kaza yapmış halen yürüyemeyen düzgün akıcı konuşamayan ve kısmi kolumu düzgün kullanamıyorum peki efendim ne kadar alırım ve aylık alırmıyım alırsam ne kadar alırım ayrıca cevabınız içinde teşekkür ederim

2009 yılında bizde biraz geçirdik ve yakınım % 95 engelli oldu ve o zaman 150 bin TL aldık şimdi ne kadar alırsın bilmiyorum

kardeşim şöyle anlatayım ben 2009 nisan ayında kaza geçirdim. Kaldırımda yürürken araba çarptı. Karşı taraftan şikayetçi oldum. Ve doğal olarak 2 sene geçte olsa 2011 şubatında tazminat davası açtım. Karşı taraf yüzde yüz suçlu olduğu için hem sigorta hem de kaskoya dava açtım. Adli tıptan raporumu aldım ve avukatımın söylediğine göre sadece sigortaya değil kaskoya da dava açabilirsin ancak kaza tutanağı ve o sırada şikayetçi olup olmaman çok önemli, eğer dava açarsan adli tıptan alacağın rapora göre ve tabii bir de o tarihte çalışıyor muydun yoksa okuyor muydun buna göre bir hesaplama yapılır ve 150 bin liradan daha fazlasını alabilirsin. Avukatımın bana söylediği tutar 400 bin tl civarında. Dava açıp açmamak sana kalmış ister aldığın raporla sigortaya başvurursun istersen bir avukatla görüşüp hem bütün masraflarını hem de ayrıca tazminat hakkını istersin. Engelli maaşı 2022 maaşı diye geçmekte, sana en yakın sydv den raporunla başvurabilirsin %70 ve üzeri engellilere 1200 lira civarında bir para veriliyor ancak üç ayda bir bir de bakım yine aynı yere başvurarak taleb edebilirsin.
Şimdiden geçmiş olsun kardeşim.

Sayın Standart,

Öncelikle geçmiş olsun. Geçici ve kalıcı sakatlık tazminatları, ancak aktüer bilirkişiler tarafından yapılan hesaplamalar ile belirlenebilmektedir. Bu hesapta; yaşınız, maluliyet oranı, geliriniz, kusur oranları, ücretlerin peşin sermaye değeri vb. birçok veri, olaya ve kişiye göre esas alınmaktadır. Dolayısıyla, hakkınız olan tazminatın hesaplanabilmesi için, sizin durumunuza uygun veriler ile hesap yapılması zorunludur. Ortalama bir rakam söylenmesi veya benzer vakıalardan çıkarım yapılarak tazminat tutarı belirlemesi mümkün olmadığı gibi yanıltıcı olabilecektir.

Üst Alt