Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 yılında vergi indirimi maaşlara kaç TL olarak yansıyacak?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
SAKATLIK İNDİRİMİ Özürlülerin ücretlilerinin vergilendirilmesinde, özür derecelerine göre, Gelir Vergisi Kanunu’nda sakatlık indirimi olarak tanımlanan indirim uygulanıyor. Çalışma gücünün asgari yüzde 80’ini kaybetmiş bulunan ücretli birinci derece, asgari yüzde 60’ını kaybetmiş bulunan ücretli ikinci derece, asgari yüzde 40’ını kaybetmiş bulunan ücretli ise üçüncü derece özürlü sayılıyor.
Özür derecelerine göre 2009 yılında uygulanacak aylık indirim tutarları da yüzde 12 oranında artırıldı.
Buna göre 2009 yılında;
Birinci derece özürlüler için 670 TL,
İkinci derece özürlüler için 330 TL,
Üçüncü derece özürlüler için 160 TL,

indirim uygulanacak. Başka bir anlatımla, ücretlerinin vergi matrahından indirilecek.​

sormak istediğim soru şu olacaktır: bu miktarların aylığa yansıması nasıl olacaktır? bunun bir formulasyonu var mıdır?

Şu an için maaşınıza net olarak 49,5 TL yansır.

Ücret geliriniz gv 1. dilimini aşmadığı sürece 1. gelir vergisi dilimi olan %15'ten hesaplayabilirsiniz. Oda pratik bir hesapla 330,00x%15
=49,5 olur.

selam ben 850 tl maas alıyorum muhasebedeki arkadasımın bana dediği ben asgari ücretten yüksek maas aldıgım için bu vergi indiriminden yaralanamıyormusum bu konuda ne yapabiirim ben defterdarıktan yazım var işyerime verdim ama ben o yazıyı verdikten sonra benim aldığım 17 tl llik farkımıda kestiler ben özel sektörde calısıyorum

Malesef böyle bir uygulama var.Engel derecen yüksek olduğu zaman maaşından kesilen kesilen vergi düşük kalıyor.Vergi iadesi de maaşından kesilen gelir vergisi üzerinden verildiği için şu anda bu iadeyi alamıyorsun.Anladığım kadarısyla bordrada iade edilmek için gereken gelir vergisi tutarı yok.Bu yüzden herhangi bir fark ödemesi yapamıyorlar.

Vergi indiriine konu engel derecen % kaç ?

Üst Alt