Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da böbrek nakli oldum. 2006 SSK giriş ve 1371 prim ile malulen emekliliğim..?

yavuz0155

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm ben 2006 ssk girişliyim ve 2009 tarihinde böbreklerimi kaybettim aynı sene içerisinde nakiloldum şu anda 1371 pirimim var askerlik borçlanmam hariç ve benim malülen emekli olma şansın nedir yada nasıl yapmalıyım şimdiden çok teşekkürler

10 yıl sügortalılık süresi şartını tamamlamanız şart (yani 2016'yı beklemeniz). O tarihte prim gün sayınız da en az 1800 ise (gerekirse askerlik borçlanması da yapabilirsiniz) malulen emeklilik için sgk'ya başvuru yapacaksınız, sgk da malul olmadığınızı öne sürüp başvurunuz reddedecek.
Nakil sonrası %70 raporunuz olduğu için, kurumun red kararına karşı dava açacaksınız ve bence malulen emekli olabileceksiniz. Dayanacağınız yargı kararı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

çok teşekkür ediyorum peki malülen emekli olduğumda alacağım emekli maaşı ne olur sizce saygılar

Emekli maaşı hesaplamasında toplam kazancınız en önemli etken toplam kazancınız nedir.?

benim pirimim asgari ücretden yatıyor vede şunu öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız benim askerlik tarihim 2004 borçlanmayı yatırırsam 2004 e geri çekermi 2006 dan yani 2014 de emekli olabilirmiyim saygılar

Eğer ilk sigortalılığınız askerlikten sonra ise, evet, askerlik borçlanması yaptığınızda o süre kadar öne çekilir sigorta başlangıç tarihiniz.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için

evet askerlikten sonra ilk ssk girişim peki ozaman ben 2014 de emekli olabilirim peki maaş hakkında bir bilginiz varmı yardımcı olursanız sevinirim ne maaş alırım yani 2014 de sanırım 2000 bini geçer pirimim pirimin asgari ücretden yatıyor ssk kurumumda

Üst Alt