Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da memur oldum. Rahatsızlığım nedeniyle malulen emekli olabilir miyim?

baskan38

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2009 yılında memuriyete girdim. şu an itibariyle memurityette 6. yılındayım.
rahatsızlığımdan dolayı ayrıldığğım 10 ay ücretsiz iznide düşersem 5 yıldır memuriyette hizmetim var.
2010 yılında geçirdiğim psikolojik rahatsızlık tedavisiyle yatılı tedavi gördüm ve halen ilaç tedavisi görmekteyim.
sivildeyken 2002 de sigorta girişim var ve toplam sivildeki prim toplalmım 170 gündür.

malulen emeklilik başvurusunda bulunmak istiyorum ne yol izlemem lazım.

Malulen emeklilik için ''En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün'' ibaresini ben karşılıyormuyum.şimdiden ilginize teşekkürler

gün/ay/2009-6 ay (170 ssk gün sayınız) : ????
Bu işlemden sonra ilk işe giriş tarihiniz belli olur bu tarihin üstüne 10 yıl eklemelisiniz 10 yıl sonra malulen emekli olabilirsiniz.
Yalnız başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık bir durum var ise süre şartı aranmaz..

@officer

2009 mart ilk memuriyete giriş tarihim...memuriyetten öncede 2002 yılında özelde sigorta girişim var ve prim sayım 170 gün

baskan38

Malulen emeklilik talebiyle kurumunuza başvuru yapıp şansınızı deneyebilirsiniz. Tabii, maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olduğunuzu varsayıyorum

Malulen emeklilik başvurusu için işten ayrılmak mı gerekli?

KAMU KURUMUNDA ÇALIŞMAKTAYIM. 10 YIL SİGORTALILIK SÜRESİ VE 1800 GÜN PRİMDEN MALULEN EMEKLİLİĞİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM

5510 SAYILI KANUNUN 26.MADDESİNİN C BENDİNDE;c) Malûliyeti nedeniyle sigortalı olarak çalıştığı işten ayrıldıktan veya işyerini kapattıktan veya devrettikten sonra Kurumdan yazılı istekte bulunması'' YAZIYOR.
BEN ŞİMDİ MEMURİYETTEN İSTİFA MI ETMEM GEREKİYOR BAŞVURU YAPABİLMEM İÇİN

baskan38

Hayır hayır. Siz önce maluliyetinizin tespiti için kurmunuz aracılığıyla hastaneden rapor alacaksınız. Sonra bu rapar kurum eliyle sgk'ya gidecek. onlar malul sayıldığınızı bildirince siz kurumunuza malulen emeklilik içinbaşvuru yapacaksınız.

Teşekkür ederim..Bir kaç sorum daha olacaktı size
Malulen emeklilik müracatı için belirli bir tarih var mı? istediğimiz zaman başvuru yapabilir miyiz?
Birde malulen emeklilik müracatımız reddedilirse bir daha en erken ne zaman tekrar müracaatta bulunabilirim?

OturanBoğa;

maluliyet tespiti için hastaneden alacağım rapor malul sayılmam için hangi sgk ya gidecek...il müdürlüğüne mi yoksa Ankaraya mı? olaki malul sayıldım bu sefer emeklilik için tekrar başvuru yapacam ve tahmini bu ikisinin süreleri toplam ne kadar olur kaç ay geçer bugün rapor almış olsam

Ne zaman isterseniz malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz

Reddedilirse, itiraz hakkınız var. Yine reddedilirse, o zaman red kararına karşı dava açabilirsiniz

Ne zaman ki sağlık sorunlarınız ilerler ve önceki başvurudan anlamlı şekilde farklı olur. O zaman yeniden başvurabilirsiniz.

Bölge sağlık kuruluna gider raporar.

Maluliyetin tespitinden sonra emeklilik işlemleri 1 ayda tamamlanır.

Teşekkür ederim...

Bulunduğum şehirdeki SGK il müdürlüğüne mail yolu ile bilgi edinmek istedim Malulllük müracatı için..Bana yazdıkları cevap aynen şöyle; ''4/C sigortalısı olduğunuz için müracaatınızı çalışmış olduğunuz İnsan Kaynaklarına veya Ankara Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına yapmanız gerekmektedir.''

Burada Devlet Hastaneside Sevk ile buraya gelineceğini söyledi SGK ya git dediler...Benim hastaneye SGK il müdürlüğünün sevki ile gitmem gerek değil mi...İlk müracat için izlemem gereken doğru yol nedir?

maluliyet tespiti müracatı

Kamu kurumunda halen çalışıyorum..Malulen emeklilik başvurusu yapmak için önce malullük tespiti dilekçesi ile oran belirtir almam gerekli..

Sgk kurumuna başvur dedi...ben şimdi kurumumun persenel dairesine dilekçeyi versem onlar mı beni hastaneye sevk edecek...yoksa sgk mı sevk edecek...
Birde verdiğim dilekçedeki ekleri (hastane raporlarım, adli vaka vs..) kurumdakilerin görmesini istemiyorum ama ekler hastanede rapor alıkenden gerekli nasıl çözebilirim bu sorunu...

baskan38

Kurumunuz sevk etsin hastaneye.

Ekleri vermeyin. Hastaneye gittiğinizde doktorlara elden gösterirsiniz.

Teşekkür ederim sayın OturanBoğa..

Bir tereddütüm var..Sgk nın sitesinden okduğumda;

''Maluliyet Kararı Veren Birim: Sevkiniz sonucu hakkınızda düzenlenen sağlık kurulu raporları ve diğer belgeler bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik İl/merkez müdürlüğünce bir dosya şeklinde görüşülmek üzere ilgili Kurum Sağlık Kuruluna gönderilir. Kurum Sağlık Kurulunca Maluliyet Kabul edilebilir. Red edilebilir veya Ara Karar verilebilir. ''

Dosyam oraya gittiğinde dilekçe ekimde bana ait herhangi bir evrak görememesi ve gerçek hastalığımda şüpheye düşmesi durumunda sıkıntı yaşarım diye korkuyorum.

kurumum benim hastane sevkimi hazırladıktan sonra ben ayrıca bir dilekçe yazıp bütün hastalıklarıma ait evrak, rapor v.s. eklesem olur mu ama bu sefer iki dilekçe olmuş olacak nasıl çözebileceğim konusunda karamsar kaldım.

%60 oran belirtir rapor almam için kurum aracılığı ile sevkim için maluliyet tespiti dilekçesi vereceğim...maluliyet tespiti dilekçesinde eksiksiz olması gerekenler nelerdir?

Malulllük tespiti için hastaneye sevkimi yaptıracam..Dilekçe ekine evrakları ekleyecem ama benim birde intihara teşebbüsden Adli Vakam var ve dilekçe ekine Adli Vaka dosyamı ekleyebiliyor muyum...

Adli Vaka dosyası normalde herkese verilebilen bir dosya değil

Dilekçe için özellikle hassasiyete gerek yok. Sıradan bir emeklilik dilekçesi...

Yok, dilekçeye bir ekleme yapamazsınız. İntihara dair tespiti ancak hastanede heyete girerken psikologa söylemeniz halinde rapora yazdırabilirsiniz

Sigortalılık süresi

10 yıllık sigortalık süresi şartı var malulen emeklilikte..

2009 da memuriyete girdim ve emekli sandığına tabi oldum.6 yıllık hizmetim oldu şu ana kadar...memur olmadan önce sivilde sigortalı olarak işe ilk giriş tarihim 2002 ve 170 gün primim var toplam ssk da....(2002'de 60 gün, 2006'da 105 gün, 2007'de 3 gün toplam 170 gün ssk da prim)

benim sigortalılık sürem 10 yılı karşılıyor mu??

sayın OturanBoğa

malulen emeklilikte iş gücü kaybının en az % 60 ı şartı var. tek bir hastalıktan mı yoksa birden fazla hastalık durumunda toplama yoluna gidilliyor mu?

iş gücü kaybı neye göre hesaplanıyor...2013 de yönetmelikte yapılan düzenlemde bu konuyla ilgili bir değiklilk var mı?

onun kanunu var ınternete arat bul oku bulamazsan ozaman yardım ederız şimdi hastaneye gıdıyon saglık kuruluna gırıyon bısuru doktara gırıyon neyın vardıyo yoksa muhuru basıp geç dıyo hastalıgını veya sakatlıgını soylemezsen muhuru basar salamlaştırılar adamı

malulen emeklilikte oran karmaşası

engelli raparum yok....Hastalık listesinde yayınlanan psikiyatrik hastalıktan malulen emekli olabilmek için Malullük tespitinde bulunacağım...

öğrendiğim kadarıyla Malullük tespitinde heyette oran belirtilmiyor ve daha sonra incelenmek üzere dosya SGk ya gönderiliyormuş...Malullük şartında ise tek bir hastalıktan çalışma gücünün %60 ını kaybetme şartı aranıyor....ben maullük başvurumda % kaç kaybım olduğunu bilemeyeceğim mi?

bize verilen cevapta sadece bu kişi malul veya değildir mi denilecek....

malulen eemklilik ? adi ve vazife malullüğü?

arkadaşlar 657 ve emekli sandığına tabi memurum.Arttarak nükseden Psikolojik rahatsızlıktan malullük tespiti yaptıracağım malulen emeklilik için...
Ben 5510 sayılı kanunun 25. maddesine göre mi yoksa emekli sandığı kanununa göre mi (fiili hizmet müddetleri en az 10 yıl diyor) adi maullük durumuna göremi başvuracağım...

5510 sayılı kanunun 10 yıllık sigortalılık süresi uyuyor ama emekli sandığı en az fiili hizmet 10 yıl felan diyor ne iş anlamadım bilen varsa aydınlatsın ricamm..

epikriz ve hasta dosyası

hastanede yatılı gördüğüm tedaviyi gösterir Epikriz Raporu aldım..Pek aydınlatıcı değil...bende hasta dosyasının onaylı suretini aldım...Dilekçe ekime hasta dosyalarımıda eklesem (2 ayrı hastaneden 2 ayrı dosya) doğru olur mu?

Askerdeyken Gata da yatılı tedavi aldım ve orada epikriz ve hasta dosyamın onaylı suretini nasıl temin edebilirim gitmeden??

genetik hastalıktan malullük

Kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar maluliyet listesine alındı diyor...Psikiyatrik hastalık genetik sayılır mı...psikiyatriden heyte girecem...benim annemde psikiyatrik tedavi alıyor ve teyzemde psikiyatrik rahatsızlıktan intihar sonucu vefat etti....genetik sayılır mı

malullükte sigoralılık süresi

Farklı sitedeki üyenin paylaştığı soru cevaplı paylaşımlar şöyle;

-------------------------------------------------------------------Diğer Sitedeki soru ve cevap şöyle-----------

soru = ssk giriş 2005, emekli sandığı başlangıç 2010 ise 2015 te 1800 gün de doldurulmuş olursa malulen emekliliğe başvurulabilir mi emekli sandığı statüsünde?

cevap=2005'te ssk girişi olduğunda, 2010'a kadar ssk'dan ne kadar primi olduğuna bakılır.2010'dan bu ssk primlerini gün olarak çıktığınızda yeni başlangıç bu tarih olur.ve bu tarih üzerinden 10 yılı doldurmalı, 1800 günden ssk primlerini çıktığında da, kalan primi memurluktan doldurmalıdır.Son primi hangi statüden ise ondan emekli olursunuz malulen emeklilikte, şartlar aynı bütün statüler için. 10 yıl 1800 gün.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benim bilgilerim ise;

SSK kolundan ilk sigortalı işe giriş : 2001 ve toplam 170 gün prim.
Emekli sandığından ilk memuriyete giriş : 2009 ve halen devam (6 yıllık) Bu benim bilgilerim , Sigortalılık sürem nedir?

bu şartlara göre ben malulen emeklilik müracaatı yapabilir muyum???

baskan38

1- Evet, bir oran yazılmayacak

2- 25. maddeye göre malulen emeklilik dilekçesi vereceksiniz.

3- 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim tamam olduğunda malulen emeklilil mümkün. Ama memuriyete dair tüm hakların alınması için 10 yıl memur olma şartı da vardı diye anımsıyorum.

Sgk dan red almamak için şartlarımın tam olarak karşılayıp karşılamadığımı kimden öğrenebilirim..

belirleyici olan maluliyet cetveli'diri Doktorunuza sorup bu cetveldeki ilgili maddeye uygun durumunuzun olup olmadığını sorabilirsiniz.

Maluliyet tespiti için dilekçe ekinde nelerin eksiksiz bulunması gerek...Birde ben epikriz e ilaveten hastaneden hasta dosyalarımın da birer suretini eklememde sakınca olur mu? ( iki hasta dosyam var ve toplam 70-80 sayfa var)

arkadaşlar malulilyet tespitinde bulunacağım. sgk primim 1793 gözüküyor. benim 15 ay askerlik ve 10 ay ücretsiz izin durumumda vardı..Bunlar bu primin içinde mi dışında mıdır?

Üniversitede çalışan memurun Maluliyet tespiti için sevk yazısı

Arkadaşlar; Üniversitede kurumunda halen 4/c emekli sandığı statüsünde çalışan memurum.
Psikolojik rahatsızlığımdan dolayı malulen emekli olabilmek için tek hastalıktan % 60 çalışma kaybını belirlemek için malulilet tespiti yaptırmak istiyorum.
SGK il müdürlüğüne gittiğimde 4/a ve 4/b lilerin sevkini gerçekleştirdiklerinden dolayı 4/c lilere emekli sandığı bakıyor diyor ve gönderiyor. çalıştığım üniversite kurumum da bizim sevk etme yetkimiz yok diyor. Heyet raporu alacağım hastaneye gittiğimde de bize sevk yazısı ile gelmen gerekli diyor. Malul kararını belirtir elimde rapor olsa o zaman emekli sandığının ilgi birimiyle işi yürütürüm ama halen çalışan biriyim. Üniversite kurumuda başlıca özerk bir kurum olduğu için M.E.B. ve diğer kurumlar gibi değil. ne yapmam lazım bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

Çalıştığınız kuruma malülen emeklilik şartlarını yerine getirip, Emekli olmak istediğini belirten dilekçe yaz imzala çalıştığın okulun özlük personelide dilekçene üst yazı yazıp rektörlüğe göndersin daha sonra rektörlükte S.G.K. ya üst yazı yazsın sonrada S.G.K. sana hitaben şunları şunları hazırla diye yazı düzenlesin. Sanırım bu kurumların işleyişini denetleyecek bir devlet kurumu şart artık. Kamu kurumları müsteşarlığı gibi birşey kurmak lazım.

üniversite personel işleri bana sadece maluliyet kararını getir biz emeklilik işlemleri için ankara göndereceğiz diyor..bende maluliyet kararı yok..Çalışan durumda olduğumdan ilk önce Maluliyet Tespiti yaptıracağım ve sevk sıkıntısı var çözemedim .

Üst Alt