Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da memur oldum. Rahatsızlığım nedeniyle malulen emekli olabilir miyim?

maluliyet tespiti şartı var mı?

Malulen Emekli olmak için 10 yıl ve 1800 gün prim şartı var..peki halen çalışyorken Maluliyet Tespiti için yıl ve prim şartı var mı?

Ben şimdi maluliyet tespiti yaptırıp ''malul'' raporu alsam ve malulen emeklilik için yıl ve prim şartını karşıladığımda emekli olsam olur mu?

primlerim şu an 5 veya 9 ay eksik çıkabilir. o yüzden sordum bunun bir kolayı var mı..

Maluliyet tespiti ile malulen emeklilik talebi iki ayrı konudur. Ama maluln emeklilik için şartlar oluşmadan maluliyet tespiti yaptırmanın bir anlamı olmaz. O gün yaklaşsın, ondan sonra bu talepte bulunun

Birincisi önce toplam en az 1800 gün priminiz Olmalı. Yani en az 5 yıldan beri Sigortalı olmak gerekiyor. Ancak bu şekilde SGK dan malülüyet tespiti için hastaneye sevk alabilirsiniz.(Çalışıyor veya çalışmıyor olmanız fazla farketmez)

sigortalılık süresi ve hizmet birleştirmesi

ben 2009 da memur oldum ve halen çalışıyorum.memur olduktan sonta 15 ay askerlik ve 10 ay ücretsiz izinde kullandım.primim şu an 1550 felan..
memur olmadan 2001 yılında da ilk sigortalı işe girişim var toplamda 170 gün primim var ssk dan.
Ben şimdi ssk da ki 170 gün primimi şimdiki emekli sandığı primim ile birleştirip 4 ayda askerlik borçlanması yaptırsam düşünüyorum 1800 ü tamamlamak için..hizmet birleştrimesi yaptırınca benim sigortalılık sürem değişir mi?
2001 de ilk işe girdiğim için 10 yıllık sigortalılık süresini karşılıyorum..hizmet birleştirmesi yaptırınca sigortalılık süresinde değişme olur mu?
ayrıca ssk dan birleştireceğim 170 gün primimi malulen emeklilikte kullanabilir miyim?

maluliyet tespitinde bireysel başvuru

Kamuda çalıştığım ve emekli sandığına tabi olduğum için SGK İl Müdürlüğünce hastaneye sevkim yapılmıyor. Ben kendim hastaneye başvurup, alacağım durum bildirir raporunu çalıştığım kurum aracılığı ile ankara ye göndermem gerekiyormuş.bu kapsamda;
1) maluliyet dilekçemde eksiz olması gereken belgeler nelerdir? (epikriz ve tıbbi belgelere ilaveten askerlik terhis belgesi, ilk işe giriş sağlık raporu, hizmet döküm belgesi, resim v.b. evraklarıda eklemem lazım mı? )
2) Normal 4/a statüdeki kişilerin maluliyeti sgk nın sevki sonucu heyetce incelendikten sonra karar verilmek üzere sağlık kuruluna gönderiliyor. Peki ben, maluliyet için heyetten durum bildirir rapor alıp raporumu kurum aracılığı ile ankaraya göndereceksem, elimdeki hastalığımı belgeleyen tüm belgeler hastanede kalacağından, tek durum bildirir rapor üzerinden ankara bana nasıl karar verecek. Tek durum bildirir rapor üzerinden ben hastalık durmumu nasıl kanıtlayabileceğim.
3) bireysel başvuru yapacağımdan dolayı sonradan sıkıntı yaşamamak için dilekçemde eksiksiz belirtmem gereken şeyler nelerdir ve kapsamlı nasıl dilekçe yazmalıyım..

baskan38

Emeklilik hesabında tüm sigorta kollarındaki primler kullanılır. Yani hizmet birleştirmesi yapman emeklilikte etkili olur tabii ki.

Emeklilik başvurusunda kafana göre evrak veremiyorsun. Senden ne istenirse onu vereceksin.

Hastaneye sevk için kurumun neden yazı vermiyor anlamadım. "Bu kişi çalışma gücünü maluliyet derecesinde kaybetti mi" diye sevk etmeleri lazım. Şuna benzer bir sevk olmalı:

LWMygll.png

Ben de 9 yıllık memurum kurum beni kontrole gönderiyor ben de tam tersi emekli olmak istemiyorum.

Üst Alt