Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da sigortalı oldum. Rapor allınca ne zaman emekli olabileceğim?

Mr.robot

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1991 doğumluyum 18 yaşıma girdiğim an ssk lı oldum geçirdigim rahatsizliklardan dolayi şimdi engelli raporu alacağım bu sayede emekli olabilme şansım varmı varsa ne kadar beklemem gerek çalışma gün sayısı 2200 ve hala devam ediyor sigortam.

Sigorta başlangıcınız 2009
01.10.2008 de sonra başlayan sigortalılıklarda vergi indirimi şartı yoktur.
Eğer;
%40-59 Arası Bir Rapor Alırsanız 2027 Yılında
%60-79 Arası Bir Rapor Alırsanız 2025 Yılında
%80-100 Arası Bir Rapor Alırsanız 2024 Yılında emekli olabilirsiniz.
Yalnız emeklilik zamanı geldiğinde tekrar rapor almanız gerekecektir.

Oni tekrar rapor alması gerekiyo diyelimki elindeki sürekli olan raporsa eyer

Elinde sürekli rapor da olsa ya sevkle yeniden rapor istenir, ya da mevcut rapor sgk sağlık kurulunca emeklilik yönünden tekrar değerlendirilir. Kuruldan çıkacak karara göre hareket edilir.
2008 sonrası girişlilerde vergi indirimi gibi öçnceden emekliliği garantileme olayı yok artık.

Ufukalp öncelikle slm ederim abi ben %84 rapor aldım rapor pskiyatri ve kulaktan rapor aldığım tarih ise 2015 şin 8.ince ayında aldım yeni daha ama süreli beşyıl aldığım rapor vergi indirimi içindi 18 yaşında SGK başladı 26.06.2003 de yaşım şimdi 30 iş günüm 4200 lerde rapor süreli olmasına rağmen benim emeklilik hangi yıllarda olur abi

ali kurşunlu
Sizin durumunuz yukarıdaki Mr.robot arkadaşınkinden farklı onun durumunu örnek almayın.
Sizin sigorta başlangıcınız 2008 öncesi olduğundan siz vergi indirimi ile emekli olacaksınız ve emekli olurken tekrar rapor istenmeyecek.
Vergi indiriminiz var mı bilmiyorum ama %84 raporunuzla 1.derece vergi indiriminiz olduğunu var sayarsak 15 yıl 3600 prim gün sayısına tabisiniz, prim gün sayınız tamam.
Vergi indiriminiz de 5 yıl süreli olursa 26.06.2018 tarihinde emekliliği hak edersiniz. SGK emekli ederken kontrol koyabilir.

Evet Ali kardeşim emeklilik kontrollü olursa kontrol tarihinden önce sevk alarak tekrar rapor için hastaneye gidilmesi gerekir.

Ali kardeşim senin erken emekli olabilmen için önce vergi indirimi alman gerekiyor, konuşmandan anladığım kadarı ile yok.
Çalıştığın yerden alacağın orada çalıştığına dair belge ve raporunla vergi dairesine başvur, raporun yeni kabul edilir.

Almış vermişsin işte daha ne raporu anlamadım.

SGK kontrol koyarsak tekrar rapor isterse negibi rapor almam gerekecek tekrar vergi indirimi için aynı rapordan mı almam gerekecek
Ufukalp abi

Durumu tekrar anlatayım Ufukalp abi

Abi rapor bakanlıkta sonuç iş yerime daha gelmedi vergi indirimi için almıştı süreli olan rapor beş yıl siz diyorsunuz ki 26.06 .2018 emekli oldumu söylüyorsunuz ve SGK tekrar kontrol koyarsa emekli oldumu göre ne amaçla hangi rapordan almam gerekecek vergi indirimi icinmi tekrar rapor almam gerekecek rapor çeşitler var Ufukalp abi

SGK vergi indirimi süresine göre kontrol koyarsa vergi dairesine müracatla tekrar vergi indirimi alacaksınız.
Yok vergi indirimi sürekli olduğu halde sgk kontrol koyarsa sgk ya başvurup sevk alarak rapor alacaksınız.

İşte bunu öğrenmek istemistim

Abi sağlasın gerçektenben süreli raporla emekli obilinmiyor sanıyordum beni aydınlarımız saolun

Abi sağlasın gerçektenben süreli raporla emekli olunmuyor sanıyordum beni aydınlattınız saolun
Ufukalp abi allah razı olsun senden. Abi

Rica ederim kardeşim.
Süreli rapor ve vergi indirimi ile emekli olunur, yeter ki süresi içinde başvurulsun.

Nasil yani üstadım ben simdi rapor alırsam vergi indirimi alamaz miyim ötv siz araçtan yararlanma şansım yokmu ?

Mr.robot
Vergi indirimi alırsınız, maaşınıza ufak bir yansıması olur ancak vergi indirimi ile erken emekli olamazsınız.
Ötv muafiyeti ise tamamen farklı bir uygulamadır vergi indirimi ile alakası yoktur.

Peki Ufuk bey ben suan 24 yaşındayım ve 25 yaşıma gireceğim yani sanırım 36 37 yaslarinda emekli olacağım peki emekli olduktan sonra calismaya devam edersem maaş kesilir mi ?

Erken emeklilikte emekli aylığı kesilmeden sgdp kapsamında çalışılabilir.
Malulen emeklilikte ise emekli maaşı kesilmeden çalışılamaz.

Yani emekli olduktan sonra calisirsam maaşım kesilir ama kendi işimi kurarsam kesilmez doğru mu anladım

Erken emeklilik

Selam arkadaşlar bugün raporum çıktı %53 aldım şuan özel sektörde sigortalı olarak çalışıyorum bu çıkardığım rapor sayesinde primlerimi engelli primi olarak degistirmek istiyorum bunun için nereye başvurmam lazım ve ne zaman emekli olurum sigortam 2009 yılında ödenmeye başladı ve 1991 doğumluyum

Sigorta primlerinde engelli/engelsiz şeklinde bir ayrım söz konusu değil.
Erken emeklilik için şimdiden hiç bir şey yapmanız gerekmiyor. Sigorta girişiniz 1 Ekim 2008 öncesi olsaydı erken emeklilik için vergi indirimi almanı mecburi idi, ancak bu tarihten sonra girişliler için bu şart kaldırıldı.
Emekli olacağınız zaman da bu oranda rapor alabilirseniz 16 yıl 3800 prim gün sayısıyla erken emekli olabilirsiniz.

Üst Alt