Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 KPSS başvurusu nasıl yapılıyor?

melankolik

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba lise mezunları için yapılan (4 senede bir) KPSS 10 Mayısta başvurular alınıyor. Engelli statüsünde devlet memuru olabilmemiz için bizler için bir şans demek bu. Peki başvuru sırasında nasıl bir yol izlemeliyiz raporumuzu kime sunarak engelli kontenjanı KPSS bölümüne girmek istediğimizi söylüyoruz?

ne yapmak gerek yani memur olmak için %45 derecede özrüm var

melankolik lise mezunları için yapılan KPSS sınavı Kasım 2010'da yapılıyor.Tam tarihini ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi adresinden öğrenebilirisiniz.

Ayrıca arkadaşın da belirttiği gibi KPSS haricinde yılda 3 dönem (4 ayda bir) engelliler için memur kadroları açılıyor. Bu sınavlarda KPSS şartı aranmıyor. Ancak yıl içinde tek tek yayınlanan ve KPSS şartı arayan iş ilanları da olabiliyor. O yüzden KPSS'ye girmenizi öneririm.

kpss ye girmeden memur olmak daha uygun geldi. raporumla yeni valiliğe gitmem gerekiyor sanırım

melankolik, %40 ve üzeri Sağlık Raporunuz varsa KPSS bir dezavantaj değil neticede. İsterseniz KPSS ile isterseni KPSS'siz memur olabilirsiniz. Uygunluğuna siz karar verin.

Ayrıca valiliğe gitme olayını anlayamadım. İş için valiliğe gitmekse öyle bir şey yok. Valiliğin bu işle ilgisi yoktur.

özürlü personel alımı için internetten başvuru ile ve sonra valiliğe giderek kayıt yapıldığını ögrendim fakat lise mezunları için memurluk deil hizmetli olarak görev verildiği söylendi (sınavdan sonra tabi)

ben memur olmak için kpss olmadan nası bir yol izlemeliyim?
kpss ile sınava girersem işlem için ayrı bir yol izlemiyor muyuz?

Evet lise mezunlarına hizmetli görevi var. Ama yinede tavsiyem MEB'in açtığı sınavı kaçırmayın

melankolik, bahsettiğiniz sınav Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavı başvurular şu anda buradan yapılabiliyor. M.E.B.
Geç kalmadan başvurunuzu yapın. Ancak öncesinde iyice bir kılavuzu v.s okuyun. Anlamadığınız bir durum olursa forumlara bakın, yine cevap alamazsanız buradan sorabilirsiniz.

Başvurunuzu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne onaylatıyorsunuz. Müdürlük valiliğin binasında olabilir, ancak tekrar tekrar söylüyorum valilikle ilgisi yoktur.

açıkçası hizmetli olarak çalışmayı istemiyorum. masa başı iş memurluk istediğimden bu sınav ilgimi artık çekmiyor.

fakat kpss ile ilgili biz engellilerin kontenjan şansızım olduğunu biliyorum bu yolla ilgili ne yapmak gerek normal şahıs gibi gidip başvru mu yapıyoruz yoksa ayrı bir yolu mu var?

Sayın melankolik, KPSS'nin engelli diye bir kontenjanı yoktur, bilginiz yanlıştır. KPSS'de herkes aynı şart ve koşula sahip olarak girer. Sınav sonucunda bazı kurumlar engelli alımı yaparken KPSS koşulu ister.

sgk atamamıştı özürlüleride bi dönem kpss ilede belli değil anlayacağın gerçi bu ülkede ne belli ki

Kullanıcıadıyok;

Kpss bizler için daha avantajlı bilirdim. :(

Kullanıcı adı yok arkadaşıma katılaraktan, Meb sınavıyla ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlara buradan da yardımcı oluruz. Ben kayıt işlemini bitirdim. Hatta o klavuzları neredeyse ezberledim :D

lise mezunları için kpss ye kayıtlar nezaman başlıyor

tabiki zaten engelli statüsü ile giriyorsun işe prosedürler aynı degişen birşey yok

31 mayıda başlayacak diye yazıyor osym de

mayıs 10 da başlayan başvuru lisans kpss için

Ya arkadaşlar KPSS ye girip bir yere yerleşirseniz mülakatta gümlersiniz.

- Devlet: Sen engelli misin kardeşim?
- Ben: Evet. Ne oldu ki?
- Devlet: Sen her yıl KPSS'ye gir ama tercih yapma!!!
- Ben: Peki ya neden?
- Devlet: Çünkü sen engellisin.. Ben sana yılda 3 kez engelli kadrosu açıklıyorum.

diyor ;) Anlayacağınız kazanılırsa mülakatta iş çok zor. Milletvekili dayı bul amenna :) Umarım anlatabilmişimdir. Demek istediğim devletin, engelliler konusunda yukarıda açıklmamış olduğum gibi bir maddesi var...

Göktürk kardeşim KPSS B grubu kadroları için mülakat falan yoktur. İyi puan alan açılan kadrolara direkt başvurup yerleşmesi yapılır.
Sizin bahsettiğiniz İşkur vasıtasıyla alınan işçi kadroları olmasın.

admin yardımcı olur musun kpss ye başvuru yapacam fakat sorun şurda benim elimde % 45 bi rapor war bunu sınav giriş formunda mı belirtcez ne gibi bi yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan kimse yok mu ????????????????????????????

kpss nin engellilikle bir ilgisi yoktur sadece engelinizi belirterek engelli sınıfında girersiniz oda işitme engelliler için falandı

melankolik;

MEB nin başvruabilirsin,bulunduğun ilde MEB Müdürlüğüne gidip sınav başvurusu yapıyorsun.rapor-diploma-resim gerekli
4 temmuzda sınav var.

hı hı ewet meb e başvuru yaptım diploma resim raporun aslı yoktu fotokopisini verdim başvuruyu yaptım şimdide sınavın sorularına bakınıyorum kpss de elbet bi öncelik vardır diye bu konuyu araştırıyorum..tşkler herkese..

arkadaşlar merhabalar.Ben önlisans mezunuyum meb engelli basvurdum.2010 kpss önlisans basvuru yapabilir miyim?? ücret 35TL bankası.

Elbette başvurabilirsin. Hatta ben MEB sınavına Önlisans, normal kpss'ye de Lisans olarak giriyorum ;) İki sınava da başvurularımı tamamladım.

Üst Alt