Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 sigorta girişi ve %50-60 oranla ne zaman emekli olurum?

Esir Hayat

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Engelli erken emeklilik için istenen yıl ve prim günleri her sitede farklı farkli yazıyor
Hangisi doğru bilemedim
Kesin bilgisi olan var mı ?
Mesela %50-59 arası raporu olan bi kisi icin bi sitede 16 yıl 4300 prim gün sayısı derken bir diğer sitede 16 yil 3900 diyor

Esir Hayat
Bu herkes için standart değil. Engen oranı gibi hangi statüden emekli olacağı (4A, 4B, 4C) sigorta başlangıç tarihi de etki eder.
Bunları cevaplarsanız size özel cevap verilir.

Ufukalp
Ben 4A kapsamındayım
Raporum henüz çıkmadı ama tahminim 50-59 arası olacak
Ssk başlangıç 2010
Birde raporumu aldığim zaman ne yapmam nereye basvurmam gerekiyor

Esir Hayat
16 yıl 3900 güne tabisiniz. 1 Ekim 2008 de yürürlüğe giren yeni sosyal güvenlik yasasına göre bu tarihten 2015;yılına kadar kademeli geçiş uygulandı, yukarıda belirttiğiniz 4320 gün 1 Ocak 2015 tarihinden sonra sigortalı olacaklar için geçerlidir.
Daha emekliliğinize çok var, şimdiden alacağınız rapor emeklilik açısından bir işinize yaramayacaktır. Eğer sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce olsa idi alacağınız rapor ile vergi indirimi hakkı elde eder, sonrasında kaç yıl sonra olursa olsun o vergi indirimine istinaden emekli olurdunuz. Ancak yeni yasa ile 1 Ekim 2008 tarihinden sonra sigortalı olanların emekliliğinde vergi indirimi şartı kaldırıldı.
Emeklilik şartlarınız oluştuğunda SGK'ya başvuracaksınız ve hastaneye sevk edileceksiniz. Kurum sağlık kurulu raporu emeklilik yönünden değerlendirip karar verecek.

Yanı boşa mi uğraştım o kadar ?

Ben erken emekli olabilmek icin ugrastim almak istedim

Esir Hayat
Vergi indirimi ile erken emeklilik sadece sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan 4A sigortalıları için geçerlidir. Bu tarihten sonra sigortalı olanların emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Buradan sorsaydınız söylerdik, forumda çok fazla yerde de bu bilgi mevcut.

Az önce şöyle bisey okudum
Hastalığınız ilk sigorta giriş tarihinden sonra ise erken emeklilikten faydalanamazsınız ancak malulen emeklilikten faydalanabilirsiniz
Doğru mu bu ?

Ilginiz için teşekkür ederim

Benim % 77 sürekli raporum var ve malulen emeklilik icin sgk dan hastaneye sevkimi istedim
Şu anda çalışıyorum
Merak ettiğim şey eğer malulen emekli olamazsam elimdeki % 77 oranlı raporum geçerliliğini koruyacak değil mi ? Yanı malulen emeklilik icin alacağım raporun elimdeki rapor ile bi ilgisi yok değil mi ?

Üst Alt