Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 sigorta girişliyim. Vergi indirim hakkım mevcut. Emeklilik şartlarım nedir?

talipdik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 1994 ocak doğumluyum. 2018 mayıs ayında %42 olarak sürekli ibareli heyetten engelli raporu aldım. Raporum rapor no su ile bırlıkte e nabızda görünüyor ama her hangi bir % dilimi yazmıyor. Kimlik kartım e devletten %42 olarak sürekli engelli olduğum görünüyor. Ama engelli raporum e devlette görünmüyor. Raporlarımın aslından bi kaç tane ıslak imzalı mevcut raporu aldığım hastanede yıkıldı yeni yere taşındı. Ayrıca 2017 den berı kendıme ait şahsi işletmem var raporu aldığımdan berıde maliyeden vergi indriminden yararlanıyorum.

şimdi sorularım şunlar ;

emekli olacağım zaman sürekli ibareli yazan ve engel durumumun bırdaha değişmeyeceği ap acık belgeli olan engelli raporumu tekrar yenisini isterlermi ¿

e devlette raporun görünmemesi emeklılığım için bir engel teşkil edermi ¿

sigortalı süre bilgilerim
4b olarak yani işletmeler için zorunlu bağkur hizmete başlama tarihim 18.11.2015 görünüyor 4b tescil başlangıcım 13.09.2017
yaş 30 yıl 10 ay 30 gün
sigortalılık süresi 1126 gün
prim öedeme gün sayım 2831 gün
4a için ilk işe giriş 05.07.2010 1717 günüm var

toplam sürem 9 yıl görünüyor 2843 gün bağkur ve sigorta toplam primim

Ben bisey sormak istiyorum. Kimlik kartım e devletten yüzde 42 sürekli engelli olduğum gorunuyor yazmışsınız. Bu ne demek? Hangi Kimlik kartı oluyor bu? Tc kimliğinde kişinin engelli olup olmadığı işleniyor mu? Yoksa aile sosyal hizmetler bakanlığının verdiği engelli Kimlik kartından mi bahsediyorsunuz burada?

Yüzde 40 vergi indirim belgesi alabilirsen ve bunu SGK ya iletirsen emeklilik koşulların, 18 yıl Sigortalılık süresi ve 4680 gün prim yeterlidir.

@selo46,
Tmm muhasebeye iletiyorum

@ttgc44,
Evet engelli kimlik kartımdan bahsediyorum

2008 sonrası erken emeklilik için ;

- yeniden rapor istenecek
- vergi indirimi alıp almamak hiç önemli değil
- raporda SGK Hastalık Listesinde tanımlı bir hastalık istenecek
- raporundaki en yüksek oranlı tek hastalığa bakılacak

@selo46,
Tekrar heyete mi gireceğim

@ucuncubahar,
ama benim raporum sürekli ve kronik olarak işaretli yani ömür boyu sağ gözüm protez tek gözden en az %32 zaten. Sgk hastalık listesını anlayamadım

Üst Alt