Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 Yılı İçin Yeni Asgari Ücret açıklandı

Konular
23
Reaksiyonlar
0
2010 Yılı için Asgari Ücret Açıklandı.

[FONT=Arial]2010 yılı asgari ücret yılbaşından itibaren brüt 729 lira, net 577 lira olarak açıklandı. Yılın ikinci yarısında ise asgari ücretin brüt 760 lira, net 599 lira olarak uygulanacak. Türk-İş’in yer almadığı masada hükümetin kendi başına belirlediği asgari ücrete böylece yılın ilk yarısında yüzde 5.2, ikinci yarısında yüzde 4.3 oranında zam yapılmış olacak.

Asgari ücretin birinci 6 ayda işverene maliyeti 885 lira, ikinci 6 ayda maliyeti ise 924 liraya çıkacak. Asgari ücret, 16 yaşını doldurmamış işçiler için ise yılbaşından itibaren brüt 621, net 499.6 liraya ulaşırken, Temmuz 2010 itibarıyla brüt 648, net 519 liraya çıkacak. 16 yaşını doldurmamış işçiler için uygulanacak asgari ücretin işverene maliyeti yılın birinci 6 ayında 794 lira, ikinci 6 ayında ise 828.4 liraya ulaşacak.
[/FONT]
Kaynak:

Vay benım memleketım vay norveçin yuzolcumu tam yarımız 778000 km2 bızım 360000 km2 cıvarı onların (kafadan yazıyorum hata olabılır) madenı yok turızmı yok ve kısı basına dusen mıllı hasıla 9000 kusur $ ya yonetılemıyoruz ya bu ergenekon teror olsun yolsuzluk olsun hakkaten bızı ıyı somurmus hayırlısı olsun ne dıyelım

ergenekon diye bişey varsa tabi?..insanları böyle şeylerle oyalayıp ne işler dönüyo memlekette...üzülüyorum..

Arkadaşlar ben çalıştım işyerinden 500ytl net +49 ytl asgari geçim alıyordum son 6 ayda.fakat öryendik ki bu asgari ücret 546ytl net.yani bana 546 ytl yerine 500ytl ödüyorlarmış .burda benim maduryet söz konusumu ve varsa nasıl giderilir teşekürler.

Hayır 2009 yılı ikinci yarısı için agi hariç net asgari ücret 496 tl dir.
Mağduriyetiniz söz konusu değil.

Yani 2010 yılı ilk yarı için net nekadar geçecek elimize.

577 lirayla bir aile nasıl geçinecek ki?...tablo yine türkiye'ye hiç yakışmadı...

en dusuk emeklı maasına ayar yapılıyor ama asgarı ucrete gelınce ayar mayar bozuluyor allah asgarı ucrete talım edenlerımıze sabır versın

2010 bütçesi çay-simit hesabı ile tamamlandı

ANKARA

2010 bütçesi kabul edildi. Görüşmelerin son gününe Çiçek ile Kesici'nin çay-simit hesabı damgasını vurdu

MECLİS, bütçe maratonunu dün bitirdi ve 2010 bütçesini kabul etti. Bütçe görüşmelerinin damgası iktidar ve muhalefet arasında yaşanan "çay-simit" ve "Laila" tartışması oldu. 2010 bütçesi üzerinde yapılan görüşmeleri liderler sıralardan izlerken kürsü kurmaylara kaldı. Hükümet adına konuşan Cemil Çiçek, muhalefetin ekonomiye ilişkin eleştirilerini "Borç gibi görünen şey Türkiye'nin ihracatının artmasının nedenidir. Biz krediyi Laila'da yemedik, yatırım yaptık" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 2002 seçimlerinde yaptığı simit çay hesabını hatırlatan CHP'li İlhan Kesici, 5 kişilik ailenin simit çay parasının 900 lira olduğunu söyledi. Bu hesaba karşı çıkan Çiçek "Simidi Altındağ'dan, çayı Çankaya'nın en lüks noktasından alıyor. Biz halkla beraberiz. Böyle fiyat görmedik. Yanılıyor muyuz diye Kahveciler Federasyonu Başkanına da sorduk. Birinci ikinci sınıf kahvehanede çayın bardağı 75 kuruş, üçüncü, dördüncü sınıfta 50 kuruş. Lüks yerde çay içerseniz 1.50 lira. Bir çay bir simit 1 lira, 5 kişi için 5 lira. Ayda yapar 450 lira. Asgari ücret 547 lira. Sizin hesap 900 lira. Hesabı böyle yaparsanız vay milletin haline" dedi.
sayın cemil çiçek bu insanlarla dalgamı geçiyor

Üst Alt