Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 yılında asgari ücret ne kadar oldu?

m_1903_d

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar 2010 yıllında tam olarak 16 yaş üstü normal asgari ücreti kaçtı ve engeli olan asgari ücreti kaçtı ...? :):confused:

jon83

[FONT=Trebuchet MS]Asgari ücret, 1 Ocak 2010'dan itibaren, 16 yaşından büyükler için brüt 729, net 576,57 lira engelilere 20 ile 30 arasıda fark veriliyor 600 tl civarında[/FONT]

Asgari ücret neti 522 tl dir,ilave olarak kişinin medeni durumu çocuk sayısı gibi etkenlere göre değişkenlik gösteren miktarda AGİ ödenir.

jon83

arkadaşlar net asgari ücret ne kadardır bekarlar için 521.89 mu 576/27 mi hangisi net asgari ücretin fiyatıdır

jon83,
Asgari ücretin fiyatı olmaz. En doğru açıklamayı Ufukalp yapmıştır. Çalışanın
kriterlerine göre AGİ hesaplandığı için asgari ücrette değil, ele geçen net ücrette farklılık olması sözkonusudur. Onun için "evli, bekar, eşi çalışıyor, kayınbabası yan gelip yatıyor(!), çocuğu var" gibi kriterler ele geçen ücreti değiştirir ama asgari ücreti değiştirmez.

jon83

selam makri muharip gazi kıbrıs gazisi bir arkadaşım var sgk bilgi bankasında hiç bir yerden geliri olmayan gaziler için şu yazılmıştır Kıbrıs Gazi Aylık Tutarı:
01.01.2010-30.06.2010 tarihleri için ; 521,89 + 26,09 = 547,98 TL'dir
arkadaşlar türk silahlı kuvvetlerinin resmi sitesinde ise şöyle bir yazı var....
[FONT=Arial](2) Yukarıda belirtilenlerden herhangi bir geliri ya da sosyal güvencesi olmayanlar için; bir iste de çalışmadığını belgelemek suretiyle yazılı talepte bulunan hak sahiplerinin aylıkları ise yazılı taleplerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden aydan geçerli olmak üzere ve bu durumları devam ettiği müddetçe 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan 30 günlük net asgari ücret tutarı (dul eşler için bu tutarın % 75'i) esas alınarak ödenir.[/FONT]
[FONT=Arial]şimdi sgk yazdıgı aylık tutarı dogrumudur [/FONT]

Jon dikkat edersen iki tarafın açıklamaları arasında herhangi bir çelişki yok.
Asgari ücretin net 522 tl olduğunu yukarıda belirtmiştim zaten,ilave olarak ödenen 26 tl de ek ödeme işte.

anlaymadım bir konu var siz başlıkta askari ücretten bahsediyordunuz,şimdide gazi maşından.
hangisini öremmek istiyorsunuz.
şu an net askari ücret:

NET ASGARİ ÜCRET 576,57[FONT=Arial,Bold][SIZE=1]
[/SIZE][/FONT]

S&S asgari ücretin cevabı yukarıda verildi,576 değil 522 tl.
AGİ kişiden kişiye değişen bir ek ödemedir asgari ücrete dahil edilemez.
576 tl bekar bir işçinin AGİ dahil ele geçen miktarıdır.

Jon83

iyi geceler arkadaşlar ufukalp asgari ücret net 522 ise o zaman muharip kıbrıs gazi aylıgı sgk sitesinde yazanda dogru oluyor o zaman ben 576 duyunca sormak istedim şuan o kişi vefaat etti eşine 410 tl dul yetim aylıgı bagladılar... size bir sorum daha olucaktı
emekli sandıgının 5434 sayılı yasası var zaman aşımı ile ilgili benim arkadaşım 35 sene gazi oldugunu bilmeden yaşadı sadece 1 sene gazi aylıgı alabildi emekli sandıgı geriye dönük parayı 5434 117 maddesine göre ödemiyor arkadaşın ailesi ahime gitse geçmişiye dönük parayı alabilirmi türkyede dava açmadı 3.4 avukatın ortak düşüncesi emekli sandıgının lehine olacagıydı ikin sorum ise bu kişinin 3 cocugu var bunlarda babalarından dolayı hiç haktan yararlanamadılar acaba açılsa 3 kuşaga haklar verebilirmi yani torunlara

Ülke dahilinde tüm hukuki yollar tüketilmeden AİHM ne gidilemez.

jon83

bile bile neden dava açalımki kaybedecegimiz kesin hakimler neye göre karar veriyor yasalara göre madde açık ve net ortada 5 sene içinde alınmayan hak 5434 117 maddesine göre sandıgına kalır diyor hem para hem zaman kaybı olur bu tür emsal davalar açılmış ve kaybedilmiş

Üst Alt