Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 yılında geçirilen trafik kazasından dolayı tazminat alınabilir mi?

oparatör

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar hastanede tanıştığım genç bir arkadaşım 2010 yılında emanet bir arabayla kaza geçirmiş sonra sakat kalmış ve hiç bir hakkını aramamış ve araştırmamış benimde fazla bilgim olmadığı için size yazıyorum .sorum şu kara yollarında araçla kaza geçiren bir kişi tam emin değilim ama araç sgortalı olduğu için oda kazada sakat kaldığı için tazminat alma hakkı vardiye biliyorum bu konuda net bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim böylece arkadaşımızada yardımcı olursak çok sevinirim şimdiden saygılar ...

kaza nasıl olmuş, detaylarıyla yazarsa yardımcı olunur, kusur kimdeymiş, tek taraflımı çift taraflımı kaza, araba kimin, kim kullanıyomuş, tüm detayları yazarsa yardımcı olunur.

aracı kendi kullanuyormuş araçta yanlızmış mıcıra kaptırmış ve takla atmış olay kısacası bu şimdiden teşekkürler

muhtemelen tek taraflı kaza geçirmiş ve kusurun tamamı kendisinde olduğu için herhangi bir tazminat alamaz.

Bende aynı durumdayım 7 ay önce kaza yaptım tek taraflı mucura kaptırdım arabayı takla attım boyunda kırık oldu sakat kaldım sigortlarla görüştüm suç bende olduğu için sigorta tazminat vermiyor dediler ama böyle bişey var sakatlık kalıcı olduğu için yani engelli raporu çıkardıktan sonra sigortadan tazminat alınabiliyormuş ben bunu araştırıyorum...

Geçmiş olsun.
Tek taraflı kazalarda sigorta şirketinden tazminat talep edilebilmesi için bazı koşulların varlığı gerekmektedir.(Yolda bakım kusuru olması,aracının maliki ile sürücünün aynı kişi olup olmadığı, araca ilişkin kasko poliçesi bulunup bulunmadığı, kasko poliçesinde ferdi kaza teminatının olup olmadığı vb..) Detaylı bilgi ve ücretsiz yardım için derneğimize başvuru yapabilirsiniz.
Kazasız günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

yol kusuru yoksa tek taraflı yaralamalı kazalarda tazminat almanız mümkün değil.

Yol kusuru olsa da sigortadan tazminat alamaz, sadece karayollarına dava açabilir, kazanırsa karayollarından tazminat alır..

Sigorta şirketlerinden tazminat talep hakkınızı doğuran tek poliçe ZMMS (Trafik Poliçesi) değildir. Kaldı ki; trafik poliçesinden doğan haklar da olayın özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.
Buradaki en önemli ayrıntı, aracın maliki ile sürücüsünün aynı kişi olup olmadığıdır.
Forum siteleri ile sorunlarına çare arayan kişilere faydalı olmak şüphesiz ki herkesin ortak amacıdır. Ancak bunu yaparken, yardım bekleyen kişilerin doğru bilgilendirilmesinin öneminin fark edilerek, konuda uzman ve ehil olmayan kişilerin, bilgi verirken daha temkinli olmalarının gerektiği inancındayız.
Zira, bir takım işler ve bilgiler (ruhsat yenileme, poliçe düzenleme, trafik sigortasına genel başvuru halleri.. vb.) uygulama sonucu öğrenilebilir ise de; kanunların ve bağlı mevzuatların tetkiki, anlaşılması, yorumu ve uygulanması sonucu hakların elde edilebilmesi gibi hususlar, hukuki bilgi, tecrübe ve bu konuda ciddi bir eğitimi BİR ARADA gerektirmektedir.
Dolayısıyla, Tazminat Hukukunun çok geniş bir branş olduğu dikkate alınarak, mevzuatı (sigorta genel şartları, kanunlar, yönetmelikle, Yargıtay içtihatları..vb.) bir bütün olarak yorumlama ehliyeti bulunmayan kişilerin iyiniyetle yaptığı yorumların, hak kayıplarına sebebiyet vermemesini temenni ederiz.

Karayollarının kusuru olduğunda hangi sigortadan para alacağımızı yazsanızda sizin geniş uzmanlığınızdan faydalansak..

değişim hasarcılar kapışmayın bu kazadan size ekmek çıkmaz ;)
yol kusuru varsa elbette sigorta yerine karayollarından tazminat alınır

Üst Alt