Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 yılından itibaren Bağkur'luyum. % 46 raporla nasıl malulen emekli olabilirim?

volkancan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar ben1976 doğumluyum 1997desigortalı olarak işe başladım arada boşluklarvar 2010yılında bağkura başladım halen bağkurdayım ve diyabet ve görme kaybından dolayı 1hafta önce devlet hastanesinden yüzde 46rapor oldım nasıl malulun emekli olabilirim saygılar

sen malulen dyil 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre emekli olacaksın18 yıl ve 4680 günile bağkurdan

5510 sayılı kanunda bağ-kur kapsamın da çalışanların emekliliği şu şekilde olacak, 18 yıl sonunda kuruma emekli olmak için müracaat edeceksiniz kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek 40% ve üzeri rapor alır iseniz emekliliğiniz şu tabloya göre hesaplanacak.

bagkur.PNG

Erkan bey teşekkürler 5510sayılı kanun erken emeklilikmi oluyor askerlik borçlanması yaparsam faydası olurmu saygılar

Benim raporum diyabet ve görme sorunundan ikisinin birleşimi yüzde46 bir sıkıntıoluru erken emekliliğe

ilker beyin yazdığı gibi o tabloya göre emeklilik. askerlik borçlanması için prim günleriniz yeterli ise gerek yok.

askerden sonra sigortalıiseniz borçlanıp erkene çekebilirsiniz diyebiliyorum

askerden önce çalışmışlık varsa askerlik borçlanması primlere eklenir yok askerden sonra çalışmışlık varsa askerlik süresi kadar sigorta başlangıcını geriye çeker.

İlk sigortalılığınız askerlikten sonra ise, askerlik borçlanması yaparak sigortalılık başlangıcınızı o süre kadar geriye çekebilir ve prim gün sayınızı arttırabilirsiniz. Bu da emeklilik için bir avantaj sağlar size...

oturanboğa kardeşim çok teşekkür ediyorum ben hizmet süremi heseplattım 1997 başlangıc toplam3973 günüm varsakerlikte 1996 askerliği borclanırsam ne zaman emekli olabilirim

Bülent bey volkan bey ve ben bağkurile mücadeleye başlıyoruzbize buyolda yardımcı olurmusunuz

5510 sayılı yasanın 28. maddesine ve 2011 /58 sayılı ilgili genelgenin 2.2.1.2. maddesinin son fıkrasına göre % 40 ve üzeri raporunuza istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler...

selam arkadaşlar benim 4680günüm dolu vakat hizmet sürem 17 yıl oluyor askerliği saydırsam sigortalılık yılını böyle doldura bilirmiyim

gün/ay/1997 - askerlik borçlanmasını yaptığınız süre = sigorta başlangıç tarihiniz

sigorta başlangı. tarihinize göre yukarıda İlker'İn verdiği tabloya tabisiniz emeklilik için.

Prim gününüz ve sigortalılık süreniz tamamsa, emeklilik talebiyle bağkur'a başvuracaksınız...

Arkadaşlar selam ben bugun ssk ya gittim 5510 sayılı kanuna göre 100 de 46 raporla emekli olmak için askerliğide saydırıp emekli olmak için baş vuracaktım bağkurda üçbuçuk sene doldurmam gerekiyormuş benimde üç yılım olmuş ssk daki memur bana dediki hiç bağkurla uğraşma 1 ay bir yerde sigortalı çalış ondan sonra vergi indirimine baş vur o zaman dağa çabuk emekli olursun dedi bana bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim saygılar

Son 2520 primin fazlası (yani 1261 gün) hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleştirilir.

Üst Alt