Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da askerde yaralandım. Bugün gazi olabilir miyim?

Kaann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm terörle mücadele de yaralandım 2010 senesinde hakkari Aktütün karakolu'nda pusuya düşürüldük benim hastanede raporum yok ben de şubeden sevk aldım heyet hastanesinin bana verilen rapor barişta askerliğe elverişli değil sefer görevi yapar durum bildirim bununla gazi olabilir miyim birde bnm raporumda 16/b/1 yaziyor Cvp yaz bilirmsizin

Kaann Bağlı olduğunuz askerlik şubesine doğrudan başvurun kardeşim. O 16/b/1 hakkında bilgiyi ancak oradan edinirsin ayrıca bu durumuda danışma şansın olur.

Şube adamlar kendilerinde bıkmiş onlarda bilmiyor

Askerliğe elverişli değildir kodudur o elindeki evrakları bimer kanalı ile gönder olmaz ise

Sgk gonderdım bakalım ne çıkacak

Selamünaleyküm terörle mücadele de yaralandım 2010 senesinde hakkari Aktütün karakolu'nda pusuya düşürüldük benim hastanede raporum yok ben de şubeden sevk aldım heyet hastanesinin bana verilen rapor barişta askerliğe elverişli değil sefer görevi yapar durum bildirim bununla gazi olabilir miyim birde bnm raporumda 16/b/1 yaziyor Bunu konuda bilgi almam mümkün mü Şimdiden teşekkür ederim

Kaan, sen nerenden yaralandın hastanede yatma sürecin oldumu,olduysa hastaneden bunu ispatlayıcı bir belge alabilirmisin,alamazsan ve ispatlayamazsan bu konuyu unut gitsin.
Ama ispatlaya bilirsen,Tsk'dan çok büyuk bir tazminat ve 2010 a kadar olan maaşını alabilirsin,
Bunun gerekçeside,seni terhis ettikleri kod,,kişide depresif bozukluklar ve uyum bozukluğunun askeri kodlarıdır,yani haklıysan tsk sana gazilik statüsü vermemek ve maaşa bağlamamak için seni terhis etmiş demek oluyor ki,dedigini ispatlarsn tsk'yı mahkemeye verir kişisel haklarını ve maddi tazminatla birlikte bu gune kadar olan maaşını yasal faıziyle alabilirsin.,Ama öncelikle gaziligini bir evrak yada raporla ispat etmen gerekli.Etme şansın yoksa unut gitsin.

Tabi ki elimde hastanede kaldığım evraklarım var ve 45 gün hava deyişi mi verdiler yaralandıma dahil komutanlık yazsı var raporum sgk gönderdim Cvp bekliyorum ne çıkacak bu işin peşini bırakmıyecem bilgisi olan arkadaşlar Cvp yazlarsa cok ıyı olur

16/b/1

Selam millet terörle mücadele de yaralandı hastanede bana verilen rapor aküsü stres bozukluğu teşhisi koydular normal teskere mi verdin ya aradan yedi sene geçti Şubeye gittim sevk oldum hastanenin bana verdiği abu barışta askerliğe elverişli değil sefer görev yapar verdiler Ve bu raporla şu kodlar 16/b/1 19/a/3 verdiler pekı bunule gazi ola bilirmiyim biligisi olan arkadaşlar yazınlar Şimdiden herkese teşekkür ederim

Kaan dava açmak zorundasın avukatla görüşmeni tavsiye ederim.

kaan
Yukarıdaki maddelerden,
16/b/1 depresif yani psikolajik bozukluktan dolayı askerliğe uygun değildir diyor.
Ki,seni bu madde ile terhis etmişler.
Diğer madde'de
19/a/3 tede 60 db ve üstü işitme kaybından dolayı askerlik yapmasında bir sakınca yok demişler.
sonuç olarak senin gazi olmanı gerektirecek bir rapor düzenlememişler.
Ayrıca,konun üstünden 7 yıl geçmiş.
Bu konuyla ilgili askerlik şubeni ara ve varsa haklarınla ilgili daha net bir bilgi al,

Üst Alt