Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da astsubay oldum, 2014'de sağlık nedeniyle ayrıldım. Emeklilik şartlarım nedir?

albatros38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle geçmiş olsun

2010 lu astsubayim 2014yilinda aort anevrizmasi nedeniyle tsk da görev yapamaz kararıyla ilişiği kesildi. Sgk emeklilik hizmetleri daire başkanlığı gata nin raporunu onaylanıp durumumun adı malul olduğunu maaş bağlanması için 5510 sayili yasa gereği 10yildan beridir sigortalı olup en az 1800 gün pirim olması gerektiği için maaş bağlanmadı.

Fiili hizmet zammı dahil 4sene 10ay emekli sandigi ve 506 sigorta kolu ile 2008 yılından ssk primlerimi ayrı bir sutunda göstermiş. 2018 de sgk ya 10yil doldu diye yeniden başvurdum sgk 2014deki evrakı inceledi ve emekli sandigi girişim 2010oldugu v fazla bir zaman kalmadığı için 2020yi bekleyip dilekce ile emekli sandığın basvurmamin menfaatime olacağını söyledi. Bu süre zarfında ssk 1260gun olmamasına aksi halde emekli sandığından hakkınız yanar seklind bilgi verildi su an ssk toplam 800gun ve emekli sandigida 4yil10ay3gun sabırla bekliyorum. Ve durumumda olan herkese bolca sabır diliyorum Allah yardımcımız olsun.

@OturanBoğa
Bülent bey ilginiz ve alakaniz için teşekkür ederim. Ben aort anevrizmasi ve aort kapak ameliyatı neticesinde TSK da gorev yapamaz kararıyla 20.01.2014 tarihinde SGK kamu görevlileri emeklilik daire baskanliginca malul kabul edilip on yillik sigortalilik ve 1800gun pirim şartı nedeniyle malul maaşı baglanilmadi. Sigorta gecmisim su şekilde

11.04.2008 4/A 56gun
12.04.2010 - 20.01.2014 4/C malul kabulü 4yil 10ay 8gun toplam pirim maas yok
Günümüz itibariyle 4/A 800gun pirim daha oldu

Benim sorum su şekilde 2014yilinda almış olduğum gorev yapamaz kararına ilişkin malul kabul edildigim için malul maasi baglanilmasi konusunda ne yapmam gerekiyor, sosyal güvenlik kurumuna başvurup hastaneye sağlık raporu için sevkedilme durumum varmı cunki öncesinde almış olduğumuz gorev yapamaz kararında herhangi bir %bulunmamakta ve mevcut sağlık durumum %60 ve üzeri olacağını düşünmüyorum böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Önceden alınmış olunan malul kararının hiçbir önemi yokmu? bu karmaşa nedeniyle çok kötü durumdayım lütfen bana yardımcı olur musunuz..

@albatros38
TSK'nın kendi iç mevzuatı uyarınca malul kabul edildiği raporun 4A statüsünde maluliyet hakkı vereceğini sanmıyorum.

4A statüsünden malulen emekli olabilmek için SGK ya başvuru yaptığınızda kurum tarafından hastaneye sevk edileceğinizi düşünüyorum.

Not: Kesin bilgidir diye iddia etmiyorum.

Ufukalp
Cevabınız için teşekkür ediyorum
Benimle benzer veya aynı durumda olan biri varmı açıkçası onuda çok merak ediyorum sgk nun emekli sandığı malullugu kabul edip ssk prosedurunde kabul etmemesi oluşan karmaşanın tek adresi aslında. Yani ssk ya göre sağlam emekli sandığına göre malul sayılması sizce de anormal değilmi, henüz devlet hastanesinden maluliyet tesbiti yaptırmadım ama %60 ve üzeri vereceklerini de sanmıyorum.

Üst Alt