Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da özürlü statüsünde memur olarak çalışmaya başladım. Nasıl emekli olabilirim?

aykut1972

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sayın Bülent Bey. ben 02-01-1995, 07-09-2010 tarihleri arasında özel bir şirkette normal statüde işci olarak çalıştım.07-09-2010 tarhinden itibaren memurluga(emekli sandığı)da özürlü kadrosuyla çalışmaya başladım. toplam gün sayım 6100. rapor oranım % 40, 2006 tarihli. vergi indirim belgem yok. vergi indirimi belgesi ve yeni rapor almadan emekli olabilir miyim ?ilginiz için şimdiden teşekkür ederim...

bende bu sorunun cevabını merak ediyorum . 2022 sayılı kanundan yararlanma hakkım var. bununda vergi indirimine yararı olurmu

elinizdeki rapor ile emekli sandığından emekli olabilirsiniz.ssk dan emekli olabilmeniz için,ayrıca vergi indirimi için de rapor almanız gerekir.07 mart 2013 ten sonra emekli olursanız emekli sandığından,bu tarihten önce emekli olursanız ssk dan emekli olabilirsiniz.

2022 ile vergi indirimi arasında bir bağlantı yok.farklı şeyler.

peki emekli sandığından emekli olabilir diyorsunuz.yani gününü doldurduktan sonramı emekli olacak. peki ozaman yaşıdamı beklemek gerekecek

özürlülerde yaş sınırı yok.(%40 ve üzeri).çalışma gününü doldurunca emekli olur.

4c statüsünde emekli olabilmek için son 2520 primin fazlasının 4c'Li olarak yatırılmış olması gerek.

Emekli olmak için vergi indirimine ihtiyacınız yok. Emekli olacağınız zaman kurum sevki ile hastaneye gidip % 40 ve üzeri rapor almak zorundasınız. Vergi indirim hakkınız olsa da bu böyle, olmasa da.

Emekliliğiniz 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre olacak:

% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

Üst Alt