Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da sigortalı oldum. %53 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

yabaran

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
'''Oturan boğa'' kardeşim 08.10.2010 işe girdim. 08.09.2011 vergi indirim için başvurdum,%53 verdiler.ne zaman emekli olurum?

İlk kez 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olan kişilerin emeklilik kriterleri şu tablodaki gibidir:

2008_sonrasi.PNG

Ek olarak 5510 sayılı kanuna göre işlem göreceksiniz vergi ind. hakkı sizi erken emekli etmez yukarıdaki tabloda emekli olacağınız günde yeniden rapor alarak kurumunuza müracaat edeceksiniz ve yine % 53 oranında rapor alır iseniz emekli olacaksınız...

benim kafam karisti simdi ama benim ilk sigorta tarihim 2004 100 de raporum war gecen sene vergi indirimide aldım peki ben nezaman emekli olacam 1 daha wergi indirimi almama gerek warmı ????

raporum 100 de 40

tahsin,
5510 saylı yasa yürürlüğe girmeden ssklı olduğun için yeniden vergi ind. hakkı almayacaksın prim ve gün şartlarını tamamladığın vakit emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsin..

benim girisim 2004 3cuncü dere 4400 yasıor 20 yıl bide yukardaki tabloda 4100 yaziyor girisi 2008 olan ne bu ya anlamadim

tesekkür ederim anladim simdi kortum bi an :)

O tablo 01 ekim 2008 den sonra ssk lı olanlar için senin için farklı....

şimdi ben 2000 tl ortalam maaş alıyorum.işçiyim.3.dereceden yararlanıyorum.18 sene sonra emekli olursam ne kadar emekli maaşı alırım???teşekkürler

2000 - 2008 yılı arası işe girenler neden haksızlığa uğruyor bu işte yanlışlık olmasın benim mantığım almıyor. Bülent bey bunun bir açıklaması var mı?

2008_oncesi.PNG

2008_sonrasi.PNG

mrhbalar daha oncede bu sitede bir kac kez yazdım ama cvp alamadım hiç. ben 18-11-2008 tarihinde ise basladım yuzde 60 raporum var. ama ben esnaf bagkurluyum yukarıdaki tablo benim içindemi aynı yani 15 yıl 3700 gun. lutfen bunu cvp verin

OturanBağa' nın (Bülent Bey' in) 07.01.2010 tarihli yazısı;

Gelir Vergisi Kanuna göre,
çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunan hizmet erbabı birinci derece sakat,
asgari % 60'ını kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ikinci derece sakat,
asgari % 40'ını kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ise üçüncü derece sakat sayılır.

birinci derece sakatlar için 680 TL,
ikinci derece sakatlar için 330 TL,
üçüncü derece sakatlar için 160 TL

Bu tutarlar, sakat ücretlilerde ve bakmakla yükümlü olduğu özürlü kişi bulunan hizmet erbabının aylık tevkifat matrahından, Serbest Meslek faaliyetinde bulunan özürlüler ile bakmakla yükümlü olduğu serbest meslek erbabının ve Basit usulde vergilendirilenlerin yıllık beyan edilecek gelirlerinden (yukarıda aylık olarak belirlenen tutarlar yıllık olarak hesaplanarak) indirilir.

Bağkurlularda vergi indirim hakkının bunun dışında bir avantajı yok. SSK'lı olanlar ise vergi indirim hakkını elde ettiklerinde erken emeklilik hakkı da elde etmiş olurlar.

Bağkur'luların erken emekliliği ile vergi indirim hakkı elde edip etmemelerinin hiç bir ilgisi yok. Bağkurlu sakatlar da erken emekli olabilirler 5510/28. maddeye göre, ama onların erken emekli olaiblmeleri için emeklilik zamanları geldiğinde sakatlık oranlarını tespit ettirmeleri gerek. Kurum sevkiyle sakatlık oranı cetveli'ne göre alacakları işgücü kaybı oranına göre aşağıdaki şartlarda erken emekli olabilirler:
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primle emekli edilirler

mehmet30,
Yukarıdaki tablo senin için değil.Sen şu aşağıdaki tabloya göre emekli olacaksın.
bagkur.PNG

cok sagolun tesekkur ederim ilker abi zaman geldiğinde sadece emeklilik içinmi basvuru yapacam yani vergi indirim için ugrasacakmıyım benim meslekte vergi indirimi olmuyormus maliyeye basvurdum oyle cvp verdiler şok oldum bazı mesleklerde bu yokmus. peki dedim ben zamanım dolunca nasıl emekli olacagım dediğimde bagkurda oyle birsey yok dedi ssklı olursan yararlanırsın dediler. kafamı oyle cok karıstırıyorlar ki en dogru cvpları burdan alabılıyorum

işçi statüsünde çalışıyorum.
vergi indiriminden faydalanıyorum.
normalde bizim kurumumuzda emekli olan(25 yıl çalışıyor) 2000-2500 tl emekli maaşı alıyor.

şimdi ben 15 yıl çalışıp 25 yıl olarak mu hesaplanacak? öyle bir kanun varsa yayınlayabilir misiniz?

OTURAN BOĞA teşekkürler

5510 sayılı yasanın 29. maddesi:

28 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarına göre aylığa hak kazanan sigortalılar için hesaplanacak aylık bağlama oranı, prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olanlar için çalışma gücü kayıp oranının 9000 gün prim ödeme gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamın % 60'a bölünmesi suretiyle hesaplanan gün sayısına göre, % 50'yi geçmemek üzere üçüncü fıkra uyarınca tespit edilen orandır. Prim ödeme gün sayısı 9000 günden fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısına göre aylık bağlama oranı belirlenir. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için bu fıkrada geçen 9000 prim gün sayısı 7200 gün, % 50 oranı da % 40 olarak uygulanır.

Üst Alt