Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da sigortam başladı. Böbrek Nakli oldum. Emekli nasıl olurum?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba Ben 2010 sigorta girişliyim şuan 1.500 gün çalışma günüm var acaba ne zaman emekli olurum. bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler şimdiden ...

10 yıl 1800 günü tamamladığınız zaman malulen emekli olursunuz,
15 yıl 3900 günü tamamladığınız zaman erken emekli olursunuz.

Bilginiz için teşekkür ederim fakat. malulen emekli olmakla erken emeklilik arasındaki fark nedir acaba ?

earibagi:):)

Balıkçı24,
Tek farkı, malulen emekli olunca yeniden çalışamazsınız, erken emekli olursanız SGDP kesintisi ile çalışırsınız.

SOn bişi sormak istiyorum acaba Bu erken emeklilik maaşı ve malülen emeklilik maaşı ne kadar oluyor

Anlamlı bir fark olmaz. En erken ne zaman emekli olabiliyorsanız en avantajlısı budur.

Not: malulen emekli olabilmek için naklin ya da diyaliz sürecinin ilk sigortalı olduğunuz tarihten sonra olması lazım. Yani, ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce diyalize giriyor idiyseniz ya da nakil olmuşsanız, malulen emekli olamazsınız.

%90 Raporum ne zaman emekli olurum

%90 raporum var 1.500 pirim günü 2010 sigorta girişim var ne zaman emekli olabilirim

6 veya 9 yıl sonra malulen veya vergi indirimli erken emekli olabilirsin

Yukarıdaki mesajında yer alan detay önemli?

Rapor ve emeklilik .?

Arkadaşlar ben 1 sene kadar diyalize girdim ve o zaman zarfında almış oldugu %90 engelli raporum (sürekli geçerli) ibaresi bulunan bir raporum var çok şükür nakil oldum benim 2010 yılında sigorta girişim ve 1.500 pirim günüm var . Ben emekli olabilirmiyim şuan . Pirim ödemem gerekir mi . Ne yapmam lazım . ?

E ama durmadan aynı soruyu soruyorsunuz :)

Yukarıdaki mesajlarımızı bir okuyun hele, hala kafa karıştıran bir şey varsa, sorun...

Malül'en emeklilik bilgisi acil lütfen

Sigorta Girişim: 22.08.2010'DUR 1647 Pirim günüm var . 25.12.2010 Tarihinde ise Böbrek nakli oldum %90 ''SÜREKLİ GEÇERLİ'' Engelli raporum var 1.800 Gün dolunca emekli olabilirmiyim ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemeliyim malulen emekli olabilirmiyim herhangi bir maaş alabilirmiyim . teşekkürler herkese

Hayır,siz malulen yani 1800 günle emekli olamazsınız.
15 yıl, 3900 günü tamamladıktan sonra sgk ya başvurursunuz. Hastaneye sevk edilir ve böbrek nakilşli olarak alacağınız %70 raporla emekli olursunuz.

Öncelikle vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkür ederim Ufukalp .
FAKAT BENİM SÜREKLİ GEÇERLİ RAPORUM VAR %90 ??

RAPORUM . ,

İlk sigortalı olduğunuz tarihte diyalize giriyor idiyseniz sonrasındaki nakil nedeniyle malulen emekli olamazsınız

[FONT=Verdana]Sigorta girişim 22.08.2010 . [/FONT]Nakil tarihim 25.12.2010 ama ben sigorta yok iken'de diyalize girdim toplamda 1 sene girim .diyalize girdigim zamanlarda sigortam başladı .hastalıgım 18 yaşından kuçuk ıken başladı zaten. şimdi malulen emekli olabilirmiyim yada şuan herhangi bir maaş alabilirmiyim bu arada şuan hala sigortam yatıyor fakat ben çalışmıyorum

Sigorta öncesi diyaliziniz olduğu için malulen emekli olamazsınız. Yalnızca hanede düşen kişi başı gelir şu sınırları aşmıyorsa bakım aylığına başvurabilirsiniz.

1.1.2015-30.6.2015 döneminde geçerli olmak üzere hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 572,64 TL olmuştur.

1.7.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 606, 95 TL olmuştur.

Sigorta biri yardımcı olsun lütfen

Ben 20.04.1993 dogumluyum 22.08.2010 tarihinde sigorta girişim yapıldı 25.12.2010 tarihinde böbrek nakli oldum .ve sigorta tarihimden önce ve sonrası toplamda 1 yıl diyalize girdim. Istanbul çapa tıp fakültsinden aldıgım %90 agır engelli sürekli geçerli raporum hatta 1 adet ötvsiz araç aldım kendime .ben şuan çalışmıyorum fakat sigortam bir tanıdık vesilesi ile yatıyor .1650 pirim günüm var. Hiç bir gelirim yok. Bir maaş yada emeklilik bir hak sahibi olmak istiyorum ne yapmam gerekiyot lütfen bana yardımcı olurmusun

Malülen emekli olmak için başvuru

Benim 1650 pirim günüm var 5 yıllıkta sigortaa süresi ama raporum sürekli agır özrlü oldugu için ben başvuru yapmak istiyorum şansımı denicem başvuru nereye nasıl yapılıyor %90 rapor

Keşke elimizden birşey gelse...
Malulen emeklilik için ilk sigorta tarihinde maluliyet gerektirecek oranda engelin olmaması şartı aranmakta,siz ise ilk sigorta tarihinizden önce %90 oran verilen diyaliz hastası idiniz, bu sebeple malulen emekli olamıyorsunuz.
Ancak erken emekli olabilirsiniz ki bu da 15 yıl ve 3900 gün prim demektir.
Çalışamadığınızı,geliriniz olmadığını belirtiyorsunuz,şu anda size en iyi yol KKELEBEKK arkadaşımızın belirttiği gibi evde bakım aylığına baş vurmak olarak görünüyor.
Raporunuzun %90 ve ağır özürlü olduğunu belirttiğinize göre başka rahatsızlıklarınız da var sanırım.
Şayet başka rahatsızlığınız yok da elinizdeki rapor nakil olmadan önceye aitse yine zor işiniz,zira nakilliye %70 oran verilmekle birlikte çoğu zaman ağır özürlü ibareli verilmiyor.

Balikci24;

Arkadaşım konuyu açmışken sana verilen bütün cevapları oku eminim ki sorunun cevabını ilk sayfada bulacaksın.
M alulen değil vergi indirimi ile 10 yıl sonra emekli hakkın var. (NOKTA. )

enes75
Arkadaşın ilk sigorta girişi Ekim 2008 den sonra olduğu için emekliliğinde vergi indirim şartı aranmayacak.
Erken emekli olur ancak vergi indirimi ile değil,zamanı geldiğinde hastaneye sevk edilerek verilecek raporla emekli olur.

Nakilli dostum bu nakim sureci nasil zor mu yada diyaliz son kontrolde kreatin 4.38 seviyesinde cikti hep yukseliyor ne yapmaliyim

Üst Alt