Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'da ssk'lı, 2012'de kamuda memur oldum. Ne zaman emekli olurum?

Filize

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2010 yılında 4a yanı ssk olarak çalışmaya başladım.2011de engelli raporu alarak 2012de memur oldum.kaç yılda emekli olabilirim.Vergi indirimi almıyorum.teşekkürler

Vergi indirim hakkı alsanızda emekli olurken yeniden rapor almak zorundasınız? Rapor oranınız nedir.

yüzde 50.benim merak ettiğim durum şu ilker bey:ilk işe giriş tairihim 2010 olmasına rağmen emeklilikte hesap edilirken 2012den itibaren mi yoksa 2010dan itibaren mi hesaplama yapılıyor.(ssk olarak mı emekli sandığı olarak mı emekli olacağım?)

2010 ssk girişinden sonra kaç gün prim ödendi?
2012 yılının hangi ayınde ve günü de memur olun du?

ilker bey vergi indirimi alsa bile neden yeniden rapor alınıyo

AsTeRuNyA,
5510 sayılı yasadan sonra işe başlayan herkes emekli olurken yeniden rapor alması gerekli? Vergi indirim hakkı olsa bile ..
Ama anılan kanundan önce işe başlayanlar için vergi indirim hakkı halen devam ediyor..

İlker Bey çok ilgilisiniz teşekkür ederim.formda takip ediyorum sizi
Kaç gün prim ödendiğini bilmiyorum çünkü sgk sitesinde bunu sorgulamak istediğimde sistem çalışmıyor.memur olma sürecim eylül 2012.teşekkürler mobil üzerinden az önce mesaj gönderdim(sgk'da sitesinde gördüm)mesaja cevap bekliyorum.toplamda kaç yılda emekli olabileceğimi nerden öğrenebilirim ?Yaşadığım ilde sgkya gitsem ordaki memurlar hesap ederler mi yoksa siz işe giriş yılına bağlı olarak ortalama bir yaş söyleyebilir misiniz?(gerçi bizim emeklilik için yaş şartı kalktı ama burası Türkiye sürekli hergün yeni yönetmelik yasalar çıkıyor)10yıl sonra şuankş mevcut durumu da değiştirirler emeklilik için...teşekkürler

İlker Bey, bu söylediğinizden emin misiniz? ilk defa duyuyorum da?

Söz konusu yasa tarihi 1 Ekim 2008 dir.

Üst Alt