Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010'dan sonra sigortalı olan özürlülerin emeklilik kriterleri..?

fatih530

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar size bir şey soracağım;
Özürlü emekliliği kanunu baya bir değişmiş.
2010 ve 2011 tarihinde sigorta başlangıcı olanların yüzdesine göre çalışma yılı ve primine göre emeklilik tablosunu yayınlar mısınız?

1.derecede vergi indirim hakkı elde edenler 15 yıl 3600 güm.2.derece.18 yıl4000 gün.3.derece.20 yıl 4400 gün den emekli olabilirler.

akcay;

Bu dediğiniz yeni kanuna göre mi?
1.-2.-3. derece dediğiniz yüzde kaçlar?

5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olurlar:

2008_sonrasi.PNG

Peki Bülent abi ben 2010 yılında skk açılışım var şuan özel sektörde ssk lı olarak çalışıyorum vergi indirimim yok başvurayım mı şimdi ne dersin?

Vergi indirimi elde etmek maaşında küçük bir artış sağlar. Yani, vergi indirminin yararı olur, zararı olmaz.

Raporda depresyon yazıyor bence kesin düşürürler. Karar veremedim başvursam mı diye?

Sakatlık oranı cetveli'ni inceleyip, yeterli oranda rapor alınabilecekse başvuru yapmak lazım. Ve, işin içine psikolojiden oran girince, hem oran zor veriliyor hem de verildiğinde 1-2 yıl sonraya kontrol muayenesi öngörülüyor.

Vazgeçtim abi yollamıyorum 1-2 sene sonra kontrol derler uğraştırırlar maaşta az birşey artış için bence değmez.

Üst Alt