Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011-2013 Arasında Evde Bakım Hizmetiyle ilgili yeni Düzenlemeler mi var?

sayfan acılmadı abı neymıs okudukların burada paylasta bılgılenelım...

Aynen az önce bende baktım hepimizin yararına olacak yani yurt dışında özürlü bireyler nasıl hizmet alıyorsa aynısını türkiyede uyguluyacaklarmış bakıcıya siğorta aynı zamanda bakıcı kimse onunda ruh sağlığı açısından rehabilatisyon merkezinde rehabilite edilecekmiş,ayriyeten arada bir bakıcı dinlensin ruh sağlığı fazla yıpranmasın diye eve yada merkezden özel bakıcıya yönlendirilecekmiş...

Vakti olan iyice okusun anlasın burada paylaşsın zamanım yok benim
iyi anlayın

özürlü bır kişi 2008de rapor alıp bakım maaşı alıyor 2011de yenı düzenlemeler olursa tekrar rapormu almaları gerekır yoksa sadece mal varlıklarımı konturol edılır tapu ev araba gıbı malları olursa bunların tapusunumu sadece bıldırılıyor sosyal hızmetlere yoksa rapordamı yenılenır lutven bır bıgı verın zaten gelır durumunda bir degışıklık olmadı fakat bu eskı raporu oldugu muddetce ölene kadarı bakım maası alınabılıyormu gelır durumunda degışıklık artmadıgı muddetce ilerıkı yıllarda bakım maaşı kesılır dıye korkuyorum bı acıklık gerıtın lutven saygılar tşk

artık senede 1 kontrole geliyorlar size form verip ilk müracaatınızda ne yapmışsanız aynılarını yapıyorsunuz raporunuzda eğer sürekli yazıyorsa rapor çıkartmanıza gerek yok umarım bilgilendirmişimdir

raporda evet agır özurluyazıyor bu raporu yenılemeye gerk yokmuş anladım tşk ederım gelır durumundada bır degışiklik yok olmuycakta zaten durumumuz bellı benım sakatlık durumumda bellı kendı işimi yapamıyom sadece deynekle ayakta benı gorseler dıyelımkı yınede bakım paramı keserlermı acaba bırde şunu cok merak edıyorum bu bakım maaşı engelli kişi ölene kadarı alabılırmı yoksa yasa değişşe bile bakım parasınıda kaldırırlarmı torba yasası dıye bışey çıktı yenı düzenlemeler olursada bakım maaşı kesılırmi lütven beni aydınlatın allah razı olsun cvp verecegınız için

1. Tüm nüfusu kapsayan bir bakım güvence sisteminin bulunmaması: Mevcut durumda bakım hizmetlerinin önemli bir kısmını oluşturan evde bakım hizmetinden sadece ekonomik yoksunluk içindeki ağır özürlüler, karşılıksız olarak yararlanabilmektedir. Ancak, bakıma muhtaçlık durumu ekonomik yoksunluk içinde bulunan ya da bulunmayan her bireyin karşılaşabileceği bir risktir. Söz konusu riske karşı her bireyin güvence altına alınması ve bakıma muhtaçlığın sosyal sigorta sistemi içinde değerlendirilerek, bireylere bakıma muhtaçlık durumunda güvence sağlama karşılığında, prim toplama esasına dayandırılması ihtiyacı bulunmaktadır. Bu şekilde oluşturulacak bir bakım güvence modeli ile tüm nüfusun bakıma muhtaçlık konusunda kapsama alınması sağlanmış olacak ve toplanacak primlerle bakım hizmetlerinin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.

Bu hususlar, bakım hizmetleri konusunda sistematik bir yapılanma oluşturulmasının gerekliliğini işaret etmektedir. Bakım hizmetleri konusunda ihtiyaçların sistematik bir şekilde karşılanmasını sağlayacak bir stratejiye ihtiyaç bulunmaktadır.

II. BÖLÜM: Stratejik Öncelikler

Bakım Hizmetleri Stratejisinde; bakıma muhtaç bireylere, ihtiyaç duydukları bakım hizmetlerinin sosyal hizmetler sistemi içinde planlı ve programlı olarak götürülmesi hedeflenmiş ve belirlenen stratejik öncelikler çerçevesinde bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımlar tespit edilmiştir.

Bakım Hizmetleri Stratejisi ve eki Eylem Planı; bakım hizmetinden yararlanacak kişilere kaliteli ve sistemli bir hizmet sunulmasını sağlamayı amaçlamakta ve bu amaç doğrultusunda bakım hizmetleriyle ilgili olarak önümüzdeki iki yıllık dönemde yürütülecek çalışmaları belirlemektedir.

2011 – 2013 dönemini kapsayan Bakım Hizmetleri Stratejisi aşağıda yer alan beş temel stratejik öncelik ekseninde belirlenmiştir.

ÖNCELİK 1- Evde Bakım Hizmetlerinin Geliştirilmesi
1.1. Evde bakım hizmetleri uluslararası normlar incelenerek, Türkiye’nin yapısına en uygun hizmet planlaması yapılarak yeniden yapılandırılacaktır.
1.2. Süreli bakım hizmet modeli oluşturulacaktır.
ÖNCELİK 2- Kurumsal Bakım Hizmetleri Hususundaki Eksikliklerin Giderilmesi
2.1. Ruh sağlığı bozulan bireyler için rehabilitasyon merkezleri açılacaktır.

2.2. Ruh sağlığı bozulan bireyler için bakım merkezleri açılacak ve kurumsal bakım standartları yükseltilecektir.
2.3. Özel bakım merkezlerinde kaliteli hizmet sunulması için, söz konusu merkezlere yönelik denetimler artırılacaktır.

ÖNCELİK 3- Bakım Hizmetlerine Yönelik Eğitim Programlarının Geliştirilmesi
3.1. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen “Bakıma Muhtaç Özürlü Bireylere Hizmet Verecek Bakım Elemanı Yetiştirme Kurs Programı” uluslararası standartlara uygun hale getirilecek ve söz konusu programlar yaygınlaştırılacaktır.
3.2. Bakım hizmeti verecek personelin hizmet verimliliklerinin yükseltilmesi için psikolojik destek programları geliştirilecektir.
3.3. Özürlüsü bulunan ailelere bakım hizmeti konusunda verilen rehberlik, danışmanlık, rehabilitasyon, eğitim ve bilinçlendirme hizmetleri yaygınlaştırılacaktır.
ÖNCELİK 4- Bakım ve Rehabilite Edici Destek Teknolojilerinin Geliştirilmesi
4.1. Bakım ve rehabilite edici destek teknolojilerinin uluslararası standartlara göre üretimleri yaygınlaştırılacaktır.
ÖNCELİK 5- Bakım Güvence Sistemleri ve Finansmanı Oluşturulmasına Yönelik Çalışmaların Gerçekleştirilmesi
5.1. Bakım güvence modeli ve bakım sigortası alanında; finansman yönteminin belirlenmesi, aktüeryal hesapların yapılması ve sistemdeki aktörlerin belirlenmesi gibi hususlarda hazırlık çalışmaları yapılacaktır.

III. BÖLÜM: İzleme
Bakım Hizmetleri Stratejisi ve Eylem Planının genel koordinasyonu ile izlemesinden Özürlüler İdaresi Başkanlığı sorumludur.

Eylem planının etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla, Strateji ve Eylem Planının uygulanmasından sorumlu kurumların karar almaya yetkili üst düzey temsilcileri ve özürlülerle ilgili konfederasyonların temsilcileri “Bakım Hizmetleri Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu”nu oluşturmaktadır. Eylem planındaki faaliyetlerden sorumlu kurumlar, Eylem Planının resmen kabul edilmesinden altı ay sonra ve her altı ayda bir yaptıkları iş ve işlemler hakkındaki faaliyet raporlarını hazırlayarak İzleme ve Değerlendirme Kuruluna sunacaklardır. Sunulan faaliyet raporları Kurul’da görüşülecek ve Kurul, Eylem Planında öngörülen faaliyetlerin yapılmadığının veya aksadığının tespiti halinde bunun nedenlerini araştırarak uygulanmasına ilişkin çözüm yollarının gerçekleştirilmesi yönünde çalışma yapacaktır. İzleme ve Değerlendirme Kurulunun sekreterya hizmetleri Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülecektir.

mrb cvp verdıgınız ıçın tşk ama benım kafam anlamadı bu yazılanları okudum fakat sız cvp olarak ılerıkı yıllarda bakım maaşımız kesılırmı kesılmezmı yada dahadamı guzel etkınlıkler olucak bızlerı ve aılemızı dahadamı guvence altına alıcak sosyal hızmetler bunumu demek ıstedınız yanı gelecek senelerde falan kesılırmı kesılmezmı bakım maşşımız bunumu demek ıstedınız son bı cvp lutven tşk ılgınıze

sude-06
Dahamı iyi olucak yoksa, dahamı kötü olucak, bunu zamanla faaliyete geçirtilecek uygulamaları gördükten sonra anlayabiliriz.

Üst Alt