Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 işe giriş ve 2244 günüm var. Emeklilik şartlarım nedir?

Didem-

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
Aşağıdaki veriler doğrultusunda SGK dan bilgi almaya gittim. 2013 yılından itibaren 20 yıl hizmet süresi 4.400 prim doldurunca emekliliği hak ettiğimi söylediler.

İlk Tescil Tarihi: 14.10.2011
İlk İşe Giriş Tarihi: 15.01.2013
An İtibariyle Prim Gün Sayısı: 2.244 Gün
Doğum Tarihi: 1993
Vergi İndirimi Oranı: Yüzde 52

Doğruluk payı nedir?

merhaba didem hanım,

18 yıl, 4400 gün üzerinden emekli olacaksınız fakat ssk ya emekli olmak için başvuruda bulunduğunuzda SSK SİZDEN YENİDEN RAPOR İSTEYECEK SSK sizi hastaneye sevk edecek hastaneye sevk ettikten sonra 40 ve üstü rapor alırsanız emekli o zaman olabilirsiniz.

Not :ssk girişiniz 2008 den sonra olduğu için vergi indirim belgesi alma zorunluluğunuz yoktu ve vergi indirim belgesiyle emekli olamazsınız. EĞER SİZİN SSK GİRİŞİ 2008 DEN ÖNCE OLSAYDI SSK YA EMEKLİ OLMAK İÇİN BAŞVURDUĞUNUZDA SSK SİZDEN TEKRAR RAPOR İSTEMEYECEKTİ O ZAMAN SÜRESİZ VERGİ İNDİRİM BELGESİYLE EMEKLİ OLABİLİRDİNİZ. Didem-

jack72, Bilgilendirme için tşkler.

Bu arada neden 20 yıl olarak söylenmiş olabilir ki ayrıca belirtmiş olduğunuz 4400 gün prim artı olarak toplamda 18 yıl beklemem gerekiyor. Dolayısıyla 18 yıl hizmet süresini ilk işe giriş tarihinden itibaren değerlendirmeye alıyoruz değil mi?
Vergi indirimi açısından sürekli olarak alınmıştı fakat şuan sorgulama yaptığımda veriler gözükmemektedir. kontrolu nereden sağlamam gerekiyor. İş yerinde halen vergi muafiyeti devam etmekte olduğunu biliyorum.

Didem-
İlk tescil 2011, ilk işe giriş 2013 nedir anlamadım.
2011 de stajyer olarak mı sigortalandınız, ya da 2011 de sigorta girişi yapıldı ancak hiç prim odenmeyip ilk prim ödeme tarihi mı 2013 ?

Ufukalp,
Evet staj için 2011 de sadece giriş oldu.
İlk prim ödeme: 15.01.2013
2013 de özel sektöre girdim.

Didem-
Emeklilik için gereken sigorta süresi hesabında staj süresi sayılmıyor malesef.
Gerekli 18 yılın hesabı ilk primin yattığı 15.01.2013 tarihinden itibaren başlayacaktır.
Bu arada SGK'dan malesef hatalı bilgi verilmiş.
Sizin için gerekli süre 20 değil 18 yıl.

Üst Alt