Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 sigorta girişi ve %57 raporu olan abim ne zaman emekli olabilir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
661
Reaksiyonlar
428
Abim 08.03.1983 dogumlu. Rahatsızlığı "sol önkol diafez ortasından itibaren ampute" . Askerlik yapmadı. 20.10.2003 tarihinde devlet hastahanesinden % 50 oranında rapor aldı. 28.12.2011 tarihinde ssk girişi yapıldı(rahatsızlığı ilk sigorta tarihinden önce vardı). 05.01.2012 tarihinde bakırköy devlet hastanesinden % 57 oranında vergi indirimi rapor aldı.

şu an çalışmıyor. 394 ssk prim günü var.

Abim malülen mi emekli olur yoksa erken emeklilik hakkıyla ne zaman emekli olabilir?

Erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacak. Emeklilik zamanı geldiğinde alacağı rapordaki oran belirleyici olacak (bugünkü raporun hiç bir değeri yok):

2008_sonrasi.PNG

Sol önkol diafez ortasından itibaren ampute

Seneler sonra oranın %60 ın üzerine
Çıkma ihtimali varmıdır

veya

oran hiç bir şekilde değişmez diye bir kuralmı vardır.

ABİMİN MALÜLEN EMEKLI OLMASI İÇİN.

Arkadaşım rahatsızlığı sigortalı olmadan önce olduğu için malulen emekli olamaz erken emekli engelli emeklisi olabilir emekli olacağı zaman tekrar hastaneye sevk ederler diye biliyorum ben

Ampute, yani bir uzvun belli bir noktadan kaybı.
Bu ne geçici ne ilerleyicidir oranlara takılmayın, ssk girişinden önce de aynı yerden amputeydi şimdi de aynı yerden ampute.
Bu durumda %60 üzeri rapor alsanız da malulen emekli etmezler.

Ufukalp

Yani amputasyonlar da oranlar sabitmidir. Ilerleyen zamanlarda değişmez mi?

Dün 57 verilen bir ampütasyona bugün 60 verseler de malulen emekli etmezler onu demek istiyorum ben.
Kol dün de aynı yerden ampüteydi bugün de, değişen ne?

Üst Alt