Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 vergi indirim tutarları belli oldu mu?

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
29 Aralık 2010 Güncel:

278 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ - 29/12/2010

1.3. Sakatlık İndirimi Tutarları
Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2011 takvim yılında uygulanmak üzere;
birinci derece sakatlar için 700 TL,
ikinci derece sakatlar için 350 TL,
üçüncü derece sakatlar için 170 TL olarak tespit edilmiştir.

Henüz belli olmadı. Ama şöyle bişey olur heralde:

- Birinci derece sakatlar için 720.-TL,
- İkinci derece sakatlar için 360.-TL,
- Üçüncü derece sakatlar için 180.-TL

Bülent Bey, ben 2.dereceden vergi indirimi için başvurdum ve cevabı geldi; ama maaşımdan sadece gelir vergisi 49 lira gibi bir şey kesilmiyor. Bu miktarlar nasıl ortaya çıktı? Benim kesinti de bir yanlışlık mı var yoksa?

2.derece vergi indirimi %15 lik ilk matrah diliminden zaten o kadar yapıyor,neden yanlış olduğunu düşündünüz?
Yukardaki rakamlar net yansıma değil,gelir vergisinden muaf olup vergi matrahından düşülecek tutarlardır.

2010 yılı yeniden değerleme oranı % 7,7 olarak belirlendiğinden,
2011 yılı için sakatlık indirim tutarları sanırım şu şekilde olacak;

I. Derece Sakatlar 730 TL
II. Derece Sakatlar 350 TL
III.Derece Sakatlar 170 TL

hüseyin aksoy;

% 51 raporunuz olduğundan 3.derece sakatlar için indirim tutarı 160 TL olup, % 15'lik ilk vergi diliminde 160 x %15 = 24 TL net maaşınıza eklenir. Bu tutar %20'lik ikinci vergi dilimine girdiğinizde 32 TL olacaktır.

2011 yılı vergi indirimi tutarları ne zaman belli olacak? Ne kadar olacak?

2011 yılı vergi indirimi raporu ne zaman belli olacak ne kadar olacak

278 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ
ic_title_cizgi.gif
ic_title_cizgi_uc.gif

Resmi Gazete No27800 (6. Mükerrer)Resmi Gazete Tarihi29/12/2010

1.3. Sakatlık İndirimi Tutarları
Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2011 takvim yılında uygulanmak üzere; birinci derece sakatlar için 700 TL, ikinci derece sakatlar için 350 TL, üçüncü derece sakatlar için 170 TL olarak tespit edilmiştir.

üçüncü derecedenim ben ha 24 tl olmuş ha 28 ne fark eder burda önemli olan emeklilige faydası var vergi indiriminin bilmem anlata bildimmi

Basitleştirerek bir soru sorayım arkadaşlar maaşlarını bu rakama endexleyerek kendi hesaplarını yapsınlar.

1.000 TL maaş alan bir engelli arkadaşımızın maaşından vergi indirimi iadesi ne kadar olur?

I. Derece Sakatlar ...... TL
II. Derece Sakatlar ...... TL
III.Derece Sakatlar ...... TL

Üst Alt