Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 yılında aldığın % 40 rapor vergi indirimi için geçerli mi?

ranaz

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2011 yılında kendi müracatımla aldığım raporla erken emeklilik için müracat etsem geçerli olurmu raporum % 40 epilepsi kronik bir hastalıktır işe başlama tarihim 1993 2250 gün pirim var ankaranın bu rapor oranlarını düşürdüğünü duydum eğer müracat ettikten sonra benim raporumun oranınada düşürürlerse ben dava açabilirmiyim?böyle örnek teşkil eden davalar varmış doğrumudur.

2011 se alırlar almazlarsada yeni rapor almaya kalkma dava aç hakkını ara

çok teşekkür ederim bülent bey, iyiki varsınız benim gibi zihni karışmış insanları bilgilendirdiğiniz için.

yüzde 40 oranında olan raporumu düşürebilirlermi?

2011 yılının 11.ayında epilepsi hastalığından almış olduğum % 40 raporumu vergi dairesi düşürebilirmi?birde bunun yanı sıra ben ms hastalığım var rapor alırken doktorum % 40 rapor oranı vergi indirimi almama yeterli olacağını söyledi şimdi buradan takip ettiğim kadarıyla ankara raporları istediği gibi düşürüyormuş,açıkçası ben bu % 40 oranında olan raporumla müracat etsem sadece epilepsi hastalığından vergi indirimi alabilirmiyim.

Sertan Bey,
bilemeyiz düşürülüp düşürülmeyeceğini ama,

sakatlık oranı cetveli'ne göre Epilepsi için verilen oranlar: (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

____
Raporunuzun tanı kısmı % 40 almanızı gerektirecek şekilde düzenlenmişse düşürülmeyecektir, düşürülsede itiraz edersiniz... Yeniden sevk edilirsiniz ve MS'yi de söylersiniz hatta, Multiple Skleroz (MS) için fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılır şu kadar oran alırsınız diyemeyiz ama mutlaka bir oran alırsınız...

Kısmet hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Kısmet hanım size bir şey daha sorabilirmiyim,benim yurt dışında iş veren olarak 8 yıllık bir sürem var türkiyede'de 2250 pirim günüm var ben vergi indirimi aldıktan sonra bu yurt dışında bulunmuş olduğum günleride gösterip erken emeklilik için müracatta gösterebilirmiyim?SAYGILARIMLA.

sertan
bende epilepsi ve rapor oranım %40 vergi indirimi için bir ay önce müracaat ettim cevap bekliyorum bence sende zaman kaybetme.

alex_16 siz raporunmuzu ne zaman almıştınız ben 2011'in 11.ayında almıştım sıkıntı olurmu tarihinden dolayı.eski tarihli deyip yenisini isterlermi acaba.

çok teşekkür ederim kısmet hanım yardımlarınızdan dolayı inşallah başınızı ağrıtmamışımdır.hayırlı günler dilerim en güzel günler sizin olsun.

est. rica ederim ayrıca teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, dilerim yardımcı olabilmişimdir. Kolaylıklar diliyorum size umarım çok sürmeden olumlu sonuçlanır. Rapor ve emeklilik konusunda sizde yaşayacağınız süreçleri paylaşırsanız çok memnun oluruz, sizinle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımızda sizin tecrübelerinizden faydalanmış olur.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim evet çok çok yardımcı oldunuz Kısmet hanım inşallah hayırlısıyla bu süreci geçtikten sonra bende buradan sizlerin yardımıyla bütün arkaşlarımla memnuniyetle paylaşacağımdan bütün süreci emin olabilirsiniz hayırlı akşamlar diliyorum SAYGILARIMLA.

merhaba arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında yardım isteyecektim benim vergi indirim kağıdım onaylanıp iş yerime ulaştı ama üzerinde süre yazılmamış yani süreklimi yoksa sürelimidir bilgisi olanlar varsa bana cevap yazarsa sevinirim.Saygılarımla

Üzerinde bir süre kısıtlaması yoksa, vergi indirim hakkı SÜREKLİ demektir, tüm iş yaşamınız boyunca kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim Bülent bey yardımlarınız için, ben bu siteye üye olduktan sonra kafamda oluşan bin bir türlü soruya sizlerin sayesinde cevap buldum
iyi ki varsınız sizlere böyle güzel bir site hazırladığınız için teşekkür ederim.

Üst Alt