Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 yılında hangi kurumlar özürlü personel sınavı yapacak?

melek07

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2011 özürlü personel alımına dair bilgisi olanlar? ben sağlık problemlerim yüzünden meb sınavını sağlık bakanlığı sınavını kaçırdım acaba yeni bir sınav açılırmı umutsuzum ama bellide olmaz bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa mutlu olurum :(:(

Açılsa bile 3 yada 5kişi alıyorlar oda zaten ağır torpili olanlar ben 4 yıldır snvlar giriyorum ama sonuç yok :(

Takipde ol yeni sınavlar açılacak melek seçim yatırımı yapılacaktır üzülme.....

İşe Yerleştirilme Taleplerini Karşılama Yetkisi Hangi Kurumlardadır ?
Özürlü kişilerin devlet memuru olarak istihdamları Devlet Personel Başkanlığı koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, işçi olarak istihdamları ise Türkiye İş Kurumu tarafından yapılmaktadır.
İşe Girmek Ve Çeşitli Kurumlara Özürlü Eleman Alınıp Alınmayacağına İlişkin Bilgileri Öğrenmek İçin Hangi Yol İzlenmelidir?
Özürlü kadrosuna devlet memuru olarak atanmak için öncelikle yapılacak sınavlara girmek gerekmektedir. Her kamu kurumu, özürlü kadrosuna memur almak için kendisi sınav açmaktadır. Bu sınavlar, Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinde açılmaktadır. Devlet memurluğuna ilişkin sınav duyuruları Devlet Personel Başkanlığınca yapılmakta olup Resmi Gazete ve ilgili kurumun Web sitesinde yayımlanmaktadır. ( http//:regabasbakanlik.gov.tr ) ( www.basbakanlik-dpb.gov.tr )
Kamu Ve Özel Sektörde İşçi Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?
İkametgahınızın bulunduğu yerdeki Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak kayıt yaptırmanız ve ilgili İl Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olmak gerekmektedir. Türkiye İş Kurumu'nun ilan ettiği açık işler ve kamu kurumlarına alınacak işçiler için yapılacak sınavlar İŞKUR Web ( www.iskur.gov.tr ) sitesinde ve İŞKUR İl Müdürlüklerinde duyurulmaktadır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak işe girebilmek için, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” kapsamında düzenlenen merkezî sınava girmek gerekmektedir.
Kamuda İşçi Olmak İçin Özel Şartlar Var mıdır ?
Okuryazar, ilköğretim mezunu ve zihinsel veya ruhsal özürlü olanlar kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olmak için sınava tabi tutulmazlar. Bu kapsamda bulunan ve talep koşullarına duruma uygun başvuranlar, noter huzurunda kura çekimine tabi tutulurlar.
Sınav Duyuruları Özürlüler İdaresi Başkanlığından da Öğrenilebilir mi?
Evet. Kurumların açtığı sınavlar ve özürlü personel alımına ilişkin duyuruları Başkanlığımızın 0 (312) 229 55 11 no'lu telefonunu arayarak öğrenmeniz veya ( www.ozida.gov.tr ) web adresinden düzenli olarak takip etmeniz mümkündür.

Not: Zaten bu siteyi arada bir kontrol etmenizde yeterli. Sağolsun bütün arkadaşlar edindikleri bilgileri burada paylaşıyor. :)

Gzüel kardeşlerim ben 11 yıldır sınavlara giriyorum 2007-2009 ve 2010 yılları arasında il gözetmeksizin 30 adet yazılı sınava girdim artık 11 yılı siz hesap edin

arkadaşlar 2011 de 10000 engelli personel alınacak haberiniz olsun herkese başarılar allah yardımcımız olsun

ben bedensel engelliyim ilk okul mezunuyum (8 yıllık) kamuda çalışmam söz konusu olabilirmi yoksa illa lise mezunumu olmam gerekli??:confused:

kenan0205;

Söylenen herşeye fazla aldanma çünkü 2010 yılı içinde 38000 engelli alınacak dedi ama maalesef 38000 kişi alınmadı.

Zor işe girenler var belki ama tam üzerine düşülmüyor sınav açıldığında genelde çalışan kadrosuzları gösteriyorlar hala dalavere pembe tablolar devam yazık bu insanlara :(

çok karamsar bir tablo çizmişsiniz arkadaşlar.. Çalışma şevkim kırıldı.. Eğer çalışıp alınmayacaksam..:confused:

Kimsenin şevki kırılmasın 10 sene özelsektörde çalıştım özel sektörden çıkışımla birlikde 3 sınava girdim 3. cusunden guzel haber geldi 1. olarak kazanmışım cokmu çalıştım hayır torpilim mi vardı hayır(optik okuyucu sistemi vardı) biraz çalışır birazda inanırsanız oluyor sanırım... 10 yıl sınavlara girip kazanamamak da ayrı bir başarı

Bu konuda gelişme var mı ? Yeni bilgisi olan ? Şahsen şimdiden tekrar çalışmaya başlamalı diyorum. Alım yapılırsa mart nisan aylarında mı sınav yaparlar ?

Alım ilanlarını takip etmek için devlet personel başkanlığı sitesini ve burayı takip edebilirsiniz.

Bu aralar özürlü personel alımı var mı?

Merhaba..Sağlık nedenlerimden dolayı bu dönemki sınav başvurularını kaçırdım ama nisan-mayıs dönemini de beklemek istemiyorum :( hangi il olduğu önemli değil..İşitme engelliyim,lise mezunuyum girebileceğim çalışabileceğim bir yer var mı bildiğiniz?

Suat06 verdiğin bilgiler için teşekürler.

Rica ederim. Paylaşmak güzeldir...

bilgıler İÇİN tşk ederım. bu formu sevdım ya baya bilgı veriyor adama ;);)

arkadaşlar bilindiği üzere özürlü memur alımları her yılın nisan-mayıs,temmus ağustos,ve kasım aralık döneminde alınıyordu .şimdi yeni çıkan torba yasası düzenlemesinde özürlü memur alımı merkezi sınav ile olacak ve aynı zamanda bütün kamu kuruluşları devlet personel daire başkanlığına ekimin sonuna kadar açık kadroru bildirmeleri gerekmektedir.diyor şimdi açılak kadrolar bu yıl yine 3 dönem olarak ayrı ayrı olur(her kurum kendi yapması ile)yoksa merkezi sınavla yapılıp gelecek yıllar için mi memur alınır.

2011 yılında

özürlü kadroları 2011 ne zaman acılır bılgısı olan varsa yardımcı olursanız sevınırım

slm bu 2011 sınavlarıyla ılgılı bılgın varmı acaba

lutfen arkadas yardımcı olurmusunuz 2011 sınavlarıyla bılgısı olanlar lutfen bı acıklama yaparmısınız

acaba bu hangı sınav basvurusuydu ve hangı donem

-Arkadaşlar Merkezi Sistem Sınavları,ÖSYM'nin Kpss gibi olur
-Tek sınav yapılır ve 3 dönemde aldığınız puanla tercih yapar ve ona göre atamanız yapılır.
-Alımlar muhakkak olacaktır.
-Herkese kolay gelsin.

2011 merkezı sınav sıstemı-lokman ayva

Ayva: Özürlüler tek sınavla memur olacak
14 Mart 2011 17:37
AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, “Özürlüler artık tek sınavla memur olacak. Arkadaşlar çalışıyor, mayıs veya haziran ayında bu sınav yapılabilir.” dedi. İzmir Üniversitesi (İÜ)'nde, moderatörlüğünü Dr. Zafer Parlak’ın yaptığı "Engelli Hakları ve Yerel Yönetimler" konulu bir panel düzelendi. Panele konuşmacı olarak Milletvekili Ayva, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ender Şenol, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) Üyesi Prof. Dr. Önder Kütahyalı ve İÜ İdare Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, panele katılan engelli dernekleri başkanları ve dinleyicilere, her sene beş engelli öğrencilerine burs vereceklerini söyledi. Daha sonra söz alan görme engelli Milletvekili Lokman Ayva ise kanunların genellikle normal vatandaşlar için yapıldığını, engellilerin düşünülmediğini belirtti. "Torba" kanunla engellilerin de bazı özel haklara kavuştuğunun altını çizin Ayva, ayrımcılığa 6 aydan başlayan hapis cezaları verilebileceğini vurguladı: “Bundan sonra kamu kurumularına özürlü memur alınırken ayrı sınav olmayacak. Özürlelere tek merkezî sınav yapılacak.” şeklinde konuştu. Engellilerin, Devlet Personel Başkanlığı'nca özel durumları dikkate alınarak memur veya sözleşmeli personel olarak istihdam edileceğini belirten AK Parti Milletvekili Ayva, engelli çalıştırmayan kuruma idari ceza getirildiğini, kuruluş kanunlarına ve bütçe türlerine bakılmaksızın bütün kamu kurum ve kuruluşlarının toplam dolu memur kadrosu ve dolu sözleşmeli personel pozisyonu oranının da arttırıldığını kaydetti.

Özel eğitimde zihinsel engelli oranının yüzde 40’tan 20’ye düşürüldüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şenol ise kamuya daha fazla engelli vatandaşın girebileceğini belirtti. Özlük haklarıyla ilgili yönetmeliklerin 2006 yılından bu yana zor da olsa iyileştirildiğini kaydeden Ender Şenol, mecburi engelli personel oranının da yüzde 5 olacağını, hizmet ve görev veya unvanın zorunlu kıldığı hallerde ise ilgili kurumların önerileriyle, belirtileni aşmamak üzere farklı oran tespit edilebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Kütahyalı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerinde, bazı kişilerin rahatsız olmasından dolayı kaldırılan sesli durak anonslarının yalnızca görme engelliler değil, turistler için de faydalı olduğunu, metro çalışmaları kadar gürültü yapmadığını vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Çınarlı ise engellilerin, haklarını aradıkça kazanacaklarını söyledi.

arkadaşlar 2011 de ne zaman özürlü memur alımı için sınav yapılacak.tarih olarak belki bileniniz vardır.devllet personel başkanlığında böyle bir duyuru yok şu an için.

devlet personel dairesi ve özida da duyuru yoksa beklemek lazim bunlarin dişida kim ne derse desin hikayedir arkadaşlar buna sayin aliye kavaf ve lokman ayvada dahil zaten Aliye Kavafin ne iş yaptigini bilmiyorum 38 bin memur alicak denmişti hikaye çıktı o bile boş konuşuyorsa kimse bilemez

arkadaşlar ben bu konularda yeterince bilgim yok.şimdi bu özürlü sınavı dediğimiz sınav kpss ile aynı mı?yani değer ve kriter ya da yerleşebildiği yer olarak.ne farkı var farklı ise.kontenjan olarak farklılıklar mı var?bir de bu sınav tarihlerini devlet personel dairesi başkanlığının sitesinden duyurular bölümünden mi öğreniyoruz.bir de sorular sorular kpss de çıkan sorular gibi mi nereden ders çalışacağız.

aslanharun ınsanları umutlandırma o haber 2010 yılına ait ayrıca açtığınız konu anlamsız tek sınav ollacak bu yılmı seneyemi yapılacak bilinmiyor bizi attılar torbaya ilgiilenen yok

Üst Alt