Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 yılında sigortalı oldum. %70 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

rnk_38

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
11/01/1994 doğumluyum
2011 yılınında kasım ayında 1 aylık sigorta başlangıcım var . yaklaşık 5/6ay sonra başka bi markette part eleman olarak girdim ve 3/4 ay 15 gün yattı primim daha sonra tam kadroya geçince 2 yıldır primler tam yatıyo
şu an toplam 760 gün primim var fakat çalışırken lösemi hastalığına yakalandım 1 senedir tedavi devam ediyor % 70 raporum var

malülen emeklilik ve erken emekli olmam için ne yapmam gerekli bilgilendirirseniz sevinirim cevaplar için teşekkürler şimdiden

2008_sonrasi.PNG

tablosuna göre 15 yıl 3960 günle 18 yaşınızı doldurduğunuz 2027 yılı itibariyle emekliliğe başvurabilir ve en az % 60 rapor alırsanız erken emekli olabilirsiniz.
Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün dolunca maluliyet tespiti yaptırmanız gerekiyor.

raporumda sürekli ibaresi var o zaman tekrar rapor yeniletmem gereklimi . bide raporlu olduğum günler prim yatmıyo ya asker borçlanması gibi bu aradaki boşluğu kendim ödesem kabul olurmu toplu bi şekide .

emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor almak zorundasın Nihat.

Raporlu olduğun günlerde sigorta primlerinin yatması için işverene rica edeilirsin. Gerekirse o primleri maaşından kessin (sen ödemeyi göze aldığın için diyorum).

iş yeri maaş vermiyo fakat ben sigortadan alıyorum rapor parası o şekilde kesme durumu olmaz galiba

bi sorum daha olacak sigortalı gözüktüğüm için rapor parası alıyorum 2022 maaşından yararlanamama sebep mi bu olay öyle söylediler sigortalı gözüktüğün için yararlanamazsın diye

rnk_38 Doğru söylemişler, sigortalı görünenlerin 2022 başvuruları kabul edilmez.

teşekkür ederimm aydınlattığın için . bi de şu sorum olacak h sınıfı ehliyet almak istiyorum bunun için tekrar heyete girmem gereklimi yoksa 3 ay önce almış olduğum 2022 ve bakım aylığı için almış olduğum heyet raporu geçerli olurmu .

Üst Alt