Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de %60 oranla memuriyete girişim var. Hastalıklarım arttı. Nasıl emekli olurum?

unforgiwen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
10
işe girerken ki raporumda idrar ve gaita kontrollüydü. şimdi değil. tek böbreğim reflüden dolayı deforme olmuş durumda. tak yapıyorum. sürekli idrar yolları enfeksiyonundan bıkmış vaziyetteyim. doktorlar anlayışsız. istediğim kadar rapor alıp dinlenemiyorum. 2-3 gün rapor verip gönderiyorlar normal biriymişim gibi. kısacası çalışma isteğim, gücüm kalmadı. nasıl emekli olabilirim? diğer başlıklara baktım %60 oranla işe girdiğim için malülen emekli olunamayacağı söyleniyor. iyi ama çalışamayacak durumda olan biri ne yapacak? işe gidip gelirken insanın ölmesi mi gerekiyor? normal emekliliğe kadar dayanabileceğimi sanmıyorum ki mevcut oranımla daha 10 seneye yakın zaman var.

unforgiwen..hocam sitenin eski üyesisiniz ,vergi indirimli emeklilik var şartlarınız uyuyor ise bir de ona bakın derim?çok geçmiş olsun..

unforgiwen
İlk sigorta başlangıç tarihinde %60 ve üzeri oran ile zaten malul durumda olanlar malulen emekli olamazlar. Malulen emeklilik çalışma hayatı sürecinde malul duruma gelenleri kapsar.
Doğum tarihi, sigorta başlangıç tarihi ve prim gün sayınızı belirtirseniz durumunuza erken emeklilik yönünden bakalım.

unforgiwen

Emeklilik günü geldiğinde kurum sevki ile hastaneden verilecek orana göre emeklilik kriterleriniz belli olur:

[FONT=sans-serif]05.01.2011 + 15 yıl = [/FONT][FONT=sans-serif]05.01.2026'da en az 3969 da priminiz varsa, emekli olursunuz. [/FONT]

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt