Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de aldığım raporla vergi indirimi için başvurabilecek miyim?

keyvan

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben % 80 ortepedik özürlüyüm 2011 aldım bu sene yani raporumu benim merakım bu raporla işe girersem vergi indiriminden yararlanmak istedigimde yeniden benden rapor isticeklermi isterlerse oranı düşürebilirlermi başbakanlık kartım var ben başbakanlık kartı olanın oranı düşürülemez diye duymuştum ne kadar dogru lütfen yardımcı olun .......

merhaba

raporun aslı varmı sende yada noter onaylı var ise geçerlidir..

aslıda fotokopiside var benim merakım geçerliligi degil vergi indiriminde oranımı düşürebilirlermi?

keyvan;

raporunda belirtilen hastalık yada özürlerinden dolayı verilen oranlar özürlülük cetvelindeki oranlarala uyuşuyorsa promlem çıkmaz aksi takdirde ankara yüksek saglık kurulu hastalık ve arızalarınızı özürlülük ölçütü cetveline göre yeniden hesaplar bu durumda düşedebilir yükseledebilir

merhaba

hayır artık düşüremyirlar çünkü orda kontrol edenler doktor olmadığı için artık hiçbir değişiklik yapamayacaklar.. hastaneden alınan rapor neyse o olacak.raporun sürekli rapormu.eyer rporun sürekli raporsa aslını notere götür fotokopi çektir aslıdır diye onaylat noterdede kalsın yarın bir gün başka birşey için loazım olursa tekrar noterden alıp gidersin hastane aslını zor verir birdaha bu rezilliği çektriğim için sizde yaşamayın tekrar

çok sagolun arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim ben aslının aynısıdır diye 3-4 tane yaptırdım ilk alırken raporu :)) umarım daha fazla ihtiyaç olmaz :))

arkadaşlar vergi indirimi için öncelikle maliyeye başvuru yapıp, maliyede hastaneye sevk yapıp alınan rapor sonucunu maliye Ankaraya gönderip ,gelen sonucu vergi indirimi plarak kabul etmiyormu.benmi yanlış biliyorum çünkü ben başvuru yappadım ama yaptığım araştırmalar yukardaki anlattığım şakkilde her halukarda mailiyenin yeni rapor istediğiydi sağlıcakla.

merhaba arkadaşlar ben işe yeni başladım ve henüz vegi indirimi ilgili hiç bir bilgiye sahip degilim % 80 özürlü sürekli raporum var yeni aldım 2011 şimdi iş yerim benim adıma vergi indirimi için müracat etse geçerli olurmu birde diyelimki oranımda düşme olmadı ve ben % 80 oranda vergi ,indiriminden faydalandım iş yerimdeki ücretimi net üzerinden alıyorum peki vergi indirimi olunca bu sanıyorum 700 tl gibi bişey oluyormuş iş yeri bana vermek zorundamı ? bilgisi olan arkadaşlar bu konuyu benimle paylaşırsnız çok sevinirim

Defterdarlığa şahsen başvuru yapmalısınız.

% 80 ve üzeri raporla 1. dereceden sakatlık indirimi elde ederseniz, maaşınızda yaklaşık 100 liralık bir artış olur.

% 80 oranında raporum ile vergi indirimine müracaat ettim oran düşermi?

arkadaşlar bende yeni başvuruda bulundum vergi indirimi için % 80 raporum var bu yıl aldım iş yerine yeni girdim ve başvururda bulundum ankara kartım var maliyede düşermi oranım birde eger % 80 oranı kabul edilirse ben ne kadar fark alırım bilgisi olan yardımcı olurmu lütfen.....

o durum senin engel durumuna göre değişmekte sakatlık oran cetveline bak orda her detay yazıyor.

raporun ne amaçla alındıgı önemli hastaneye kart için rapor oranla vergi indirimi raporu için alınan rapor çok fark eder

NASIL YANİİİİİ ben başvurdugumda otobüsten yararlanıcam işe girircem demiştim ama raporumda bu belirtiliyormuki önemsesinler hem bu benim özür oranımı degiştirirmi ? kafam karıştı arkadaşlar biri bana cevap versin lütfennnnnn

bende %85 raporum var kasımda aldım hastalığım ise ankilozan spondilit maliyeye geçen hafta başvurdum raporu ne kimlik kartı için nede otobüs için farklı farklı rapor verilmez hastalığın raporu neyse hertürlü için geçerlidir vergi indirimi olsa dahi mesala sen %80RAPORUN VAR KİMLİK KARTI İÇİN ALMIŞSIN VEYA VERGİ İNDİRİMİN İÇİN ALSAYDIN %80DEĞİL %50verecekler öyle sacmalıkmı olur verilen rapor hertürlü geçelidir önemli olan hesaplamalar doğru olması

demek istedigim kart olaylarında doktorlar cömert davranabiliyor ama vergi indirimi olunca ciddi oluyorlar sonuçta birde ankarada inceleniyor

bu koltuk degnekleriyle yürüme olayını yok sayabilirmi ? ben baktım cetvele iki koltuk degnegi ile yürüyen kişiye verilen oran dı benimki % 80

Üst Alt