Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de araç için aldığım raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

i_brahi_m

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar bi sorum olacak

ben vergi indirimi için 2004 deki engelli rapor ile vergi indirimi başvurusu yaptım
maliye ye 1 ay sonra eski tarihli diye reddedildi ve bu gün hastaneye sevk ettiler
gittim ama 2011 de araç alımı için aldığım rapor sistemde göründüğü için tekrar rapor almanıza gerek yok dediler ve geri gönderdiler

şimdi sormak istediğim bu raporla tekrar başvuru yap dedi vergi dairesi şimdi araç alımındaki rapor geçerli olur mu sürekli ibareli rapor var yoksa tekrar hastaneye mi gönderirler yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden.

Büyük ihtimalle geçerli olacaktır.
Vergi dairesi olmaz dese de siz yinede Ankara'ya gönderilmesini isteyin.

Cevabiniz için teşekkür ederim Vergi dairesi o raporla tekrar başvuru yapın dedi bakalım ne olacak tekrar evrakları hazırlayıp göndereceğim. Sadece ötv indirimi ve otomatik vitesli araç alabilir yazıyor birde yüzde 60 inşallah kabul ederler.

raporunda süresiz yazıyorsa bir sıkıntı yok.
yıl yada bitiş tarihi var ise o tarihte yenilemeniz lazım

Hocam sürekli ibareli tarih falan yok ama araç alımı için almıştım o yüzden kabul edilmez diye korkuyorum . Cevabınız için teşekkür ederim.

raporun alt kısmında sürekli yada rapor geçerlilik süresi diye bir bölüm var.
mesela benim raporum 2013 tarihli ve bu kısımda süresiz işaretli.
bu yıl engeli aracı aldım mtv den düşürdüm ayrıca trafikten engeli arac park kartı aldım

Sürekli ibareli hocam. Raporda ne yazıyordu bendeki özel tertibatli otomatik vites li yazıyor honda diretti alamazsın diye . Gerçi daha 1 yılım var 5 yılın dolmasına

bende de buna benzer sıkıntı oldu raporu vergi dairesine sordurdular.
oradan olumlu cevap gelince işleme başladılar.
ayrıca firma noterden otv ile ilgili bir sıkıntı çıkarsa benim sorumluluğunda olduğuna dair taahhütname aldı.
düşün bir de ben İstanbul dayım aracı konyadan aldım. Araç voswogen

Bende 2008 yılında vergi indirim raporuyla araç aldım. Şimdi tekrar aynı raporla araç aldım sürekli olduğu için geçerli.

Üst Alt